Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből

Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből

Ha szívesen kitörnél a reggeli tojás-zabkása-szendvics háromszögből és vágysz valami változatosságra, süss egy jó kis gluténmentes hajdinalisztes pogácsát!

Egy pohár cukormentes kakaóval vagy kókusztejjel alacsony szénhidráttartalmú, laktató diétás reggeli lesz!

A hajdinaliszt pedig nagyon kellemes meglepetés, hiszen nincs olyan erős, jellegzetes íze, mint a hajdina köretnek!

A hajdina jótékony hatása:

  • alacsony glikémiás indexű,
  • a vércukorszintet lassan emeli meg és sokáig szinten tartja,
  • laktató,
  • magas a fehérjetartalma,
  • rostokban gazdag,
  • koleszterincsökkentő,
  • vérnyomás csökkentő,
  • gyulladáscsökkentő hatású,
  • gluténmentes álgabona, szóval egy kész főnyeremény! 😉
Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből
Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből

Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből recept:

Pogácsa hozzávalói 16 db-hoz: 

  • 3 dkg kókuszzsír
  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg hajdinaliszt
  • 2 db közepes tojás
  • 5 dkg reszelt light trappista sajt
  • 1 kávéskanál himalája só
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • zöldfűszerek ízlés szerint

Gluténmentes pogácsa elkészítése:

  1. A vizet a kókuszzsírral egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot és a zöldfűszereket.
  2. Belekeverjük a reszelt fokhagymával elkevert lisztet is.
  3. Egynemű tésztává keverjük, majd levesszük a tűzről.
  4. Robotgéppel alaposan belekeverünk egy tojást, majd amikor már felvette a tészta a tojást, akkor egy másikat is.
  5. A tésztához hozzákeverjük a resztelt sajtot.
  6. A tésztából vízbe mártott teáskanál segítségével diónyi méretű gombócokat teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  7. A kiadagolt, nyers pogácsákat 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből
Gluténmentes pogácsa hajdinalisztből

100 g gluténmentes pogácsa tápértéke:

  • 95,5 kcal,
  • 5 g szénhidrát,
  • 4,5 g fehérje,
  • 6,4 g zsír

1 db gluténmentes pogácsa tápértéke (ha mindegyik pogácsa egyforma méretű):

  • 45 kcal,
  • 2,4 g szénhidrát,
  • 2 g fehérje,
  • 3 g zsír

Elkészítési idő: 10 perc + 20 perc sütés

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?