Diétás epres süti recept lisztmentesen, gyorsan, egyszerűen!
Túlzás nélkül állíthatom, hogy a most következő a recept a blog történetében a TOP 3 legfinomabb és legártalmatlanabb diétás sütije! 🙂
Nagyon egyszerű, gyors, nem is kell hozzá nagyon extra alapanyag, csak olyanok, amik szerintem egy haladó életmódváltó konyhájában szinte alapból megtalálhatók. Ééééés! Ezt a sütit diétás vacsorára is ehetitek!
Diétás epres süti
Hozzávalók (12 szelethez, 23*18 cm-es tepsihez):
- 4 db M-es (közepes) tojás
- 4 dkg negyedannyi édesítő (erről az édesítőről bővebben a recept végén olvashatsz)
- 10 g vaníliás eritrit
- 2 dl kefir (tejérzékenyeknek kókuszkrém)
- 10 dkg zsírtalanított kókuszliszt (zsírosabb kókuszlisztből vagy darált kókuszreszelékből használj dupla mennyiséget!)
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg eper (bármilyen bogyós gyümölccsel – málnával, szederrel, ribizlivel, meggyel…stb. – helyettesíthető)
Elkészítése:
- A tojásokat az édesítőszerekkel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kefirt is.
- Ez után belekeverjük a tojásos-kefires masszába a sütőporral elkevert kókuszlisztet és alaposan elkeverjük benne. (A tojáshab egy kicsit össze fog esni, és a kókuszliszt gyorsan elkezdi felszívni a nedvességet, de ez nem baj!)
- Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejét megpakoljuk a gyümölccsel. Ne sajnáld róla a gyümölcsöt, én csak a dekoráció kedvéért tettem rá ilyen csinosan keveset! 😉
- 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Még több diétás epres recept ITT >>> Diétás Epres Receptek
100 g diétás epres süti tápértéke:
- 102 kcal,
- 6,5 g szénhidrát,
- 7 g fehérje,
- 5,3 g zsír.
Még több kókuszlisztes süti receptet találsz itt >>> Kókuszlisztes Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már megsütötték ezt a diétás receptet:
„…aaaaaannnyira finom, hogy ilyen jól sikerült reformsütivel még nem találkoztam, pedig kipróbáltam már jópárat Bizton állíthatom, hogy tuti a recept, mert még anyukám is jó étvággyal ette, márpedig ő szigorúan cukros sütievő…Mindenkinek ízlett, egész biztosan sokszor meg fogom még sütni.” (Csáky Csinger Alexandra)
***
Hasonló epres diétás sütemény receptek még a Blogon:
(A receptek leírásáért kattints a címére!)
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Kedves Reya!
Én most készítem a sütit, de nekem irtózat folyik. Eleve nem massza amit elterítek a tepsiben, meg a Te képed alapján is látom, hogy a tiéd olyan állagú, mint egy kevert tészta. De nekem abszolút folyik. Most teszem be sülni, de nincsenek reményeim az állagát illetően… a kefír nagyon meghigította. AZ eprek is elmerültek benne, nem lehetett így „ráültetni” mint Neked.
Vajon mit csináltam rosszul?
Köszönettel:
Hajni
Szia Hajni!
Ezeket a hibalehetőségeket tudom elképzelni, bár ezek sem olyanok, amik ennyire extrém módon felhígítanák a tésztát:
– túl nagyok a tojások,
– kókuszliszt típusa (ez mindig nagy mumus a kókuszlisztes recepteknél, mert a zsírosabb kókuszliszt kevésbé szívja magába a nedvességet, mint a zsírtalanított),
– esetleg vizesebb lehetett a kefir? (Én kaukázusival készítettem, de mondjuk szerintem nincs nagy különbség kefir és kefir között.) A kefirt még a kókuszliszt előtt belekeverted?
Mire gép elé kerültem, már biztos megsült a tiéd is, végül legalább ehető lett?
Várom válaszod!
Üdvözöllek!
Reya
Szia!
Igen ehető, de eléggé szottyos. Finom, de az állaga messze nem olyan, mint a Tiéd. Nem kaukázusival csináltam, és a liszt előtt kevertem a tojásos keverékhez. A tojás és kefir kivételével mindent a salátagyár webboltban vettem. A liszt egészségmarketes. A tojások, nem voltak óriásiak. Legközelebb megpróbálom kaukázusival.
Általános tapasztalatom egyébként, hogy az édesítőszerek (akár mesterséges, akár természetes) mindig higítanak a sütiken, krémeken. Újra nekirugaszkodok valamikor.
Köszönettel:
Hajni
Kedves Hajni!
Nem hagyott nyugodni a dolog, így kipróbáltam az Egészségmarket kókuszliszttel is. Először 10 dkg-val, de valóban nagyon híg lett a tészta (mivel nem zsírtalanított kókuszlisztről van szó, nem szívta be úgy a nedvességet, mint az általam eredetileg használt Nature Cookta). Aztán tettem még hozzá +10 dkg-ot, így nagyon jól sikerült. A nyers tészta nemcsak jobb állagú, sűrűbb lett, hanem sokkal szebben meg is pirult a sütőben (a kókuszliszt zsírtartalmának köszönhetően) és a belseje is sokkal finomabb, szaftosabb. A gyümölcs sem süllyedt le a tepsiben. 🙂
(Szóval nem a kefir a hibás! 😉 )
Üdvözlettel:
Reya
Kedves Reya!
Köszönöm, akkor legközelebb majd így csinálom meg. Persze így annyira már nem kedvező a kalória és ch értéke. 🙁 Hát igen liszt és liszt között ekkora különbség tud lenni.
Köszi:
Hajni
Szia!
Ma szeretném kipróbálni a receptet,viszont nekem sajnos csak zsíros kókuszlisztem van.Szerinted 2 tojással és a zsíros kókuszliszttel működhetne a recept?Előre is köszönöm.
Kedves Franciska!
A zsírosabb kókuszlisztből én dupla mennyiséget raktam a tésztába, de szerintem a 10 dkg-val mennyiséggel is működhet, fele annyi (2) tojással, ahogy írtad.
Kipróbálva csak dupla mennyiségű kókuszliszttel van, úgyhogy garanciát csak arra vállalok 😉
Majd mesélj, milyen lett!
Üdv.
Reya