Diétás epres süti recept lisztmentesen!

Diétás epres süti recept lisztmentesen, gyorsan, egyszerűen!

Túlzás nélkül állíthatom, hogy a most következő a recept a blog történetében a TOP 3 legfinomabb és legártalmatlanabb diétás sütije! 🙂

Nagyon egyszerű, gyors, nem is kell hozzá nagyon extra alapanyag, csak olyanok, amik szerintem egy haladó életmódváltó konyhájában szinte alapból megtalálhatók. Ééééés! Ezt a sütit diétás vacsorára is ehetitek!

Diétás epres süti liszt nélkül
Diétás epres süti liszt nélkül

Diétás epres süti

Hozzávalók (12 szelethez, 23*18 cm-es tepsihez):

  • 4 db M-es (közepes) tojás
  • 4 dkg negyedannyi édesítő (erről az édesítőről bővebben a recept végén olvashatsz)
  • 10 g vaníliás eritrit
  • 2 dl kefir (tejérzékenyeknek kókuszkrém)
  • 10 dkg zsírtalanított kókuszliszt (zsírosabb kókuszlisztből vagy darált kókuszreszelékből használj dupla mennyiséget!)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg eper (bármilyen bogyós gyümölccsel – málnával, szederrel, ribizlivel, meggyel…stb. – helyettesíthető)

Elkészítése:

  1. A tojásokat az édesítőszerekkel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kefirt is.
  2. Ez után belekeverjük a tojásos-kefires masszába a sütőporral elkevert kókuszlisztet és alaposan elkeverjük benne. (A tojáshab egy kicsit össze fog esni, és a kókuszliszt gyorsan elkezdi felszívni a nedvességet, de ez nem baj!)
  3. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejét megpakoljuk a gyümölccsel. Ne sajnáld róla a gyümölcsöt, én csak a dekoráció kedvéért tettem rá ilyen csinosan keveset! 😉
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Még több diétás epres recept ITT >>> Diétás Epres Receptek

Diétás epres süti lisztmentesen
Diétás epres süti lisztmentesen

100 g diétás epres süti tápértéke:

  • 102 kcal,
  • 6,5 g szénhidrát,
  • 7 g fehérje,
  • 5,3 g zsír. 

Még több kókuszlisztes süti receptet találsz itt >>> Kókuszlisztes Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már megsütötték ezt a diétás receptet: 

„…aaaaaannnyira finom, hogy ilyen jól sikerült reformsütivel még nem találkoztam, pedig kipróbáltam már jópárat ? Bizton állíthatom, hogy tuti a recept, mert még anyukám is jó étvággyal ette, márpedig ő szigorúan cukros sütievő…Mindenkinek ízlett, egész biztosan sokszor meg fogom még sütni.” (Csáky Csinger Alexandra)

***

Diétás epres süti liszt nélkül
Szabó Brigitta fotója

Hasonló epres diétás sütemény receptek még a Blogon:

(A receptek leírásáért kattints a címére!)

Diétás túrós pite eperrel

Diétás túrós pite eperrel
Diétás túrós pite eperrel

Diétás epres joghurttorta sütés nélkül

Diétás epres joghurttorta sütés nélkül
Diétás epres joghurttorta sütés nélkül

Comments

  1. Kocsis-Raszler Hajnalka says:

    Kedves Reya!

    Én most készítem a sütit, de nekem irtózat folyik. Eleve nem massza amit elterítek a tepsiben, meg a Te képed alapján is látom, hogy a tiéd olyan állagú, mint egy kevert tészta. De nekem abszolút folyik. Most teszem be sülni, de nincsenek reményeim az állagát illetően… a kefír nagyon meghigította. AZ eprek is elmerültek benne, nem lehetett így „ráültetni” mint Neked.
    Vajon mit csináltam rosszul?
    Köszönettel:
    Hajni

    1. Reya says:

      Szia Hajni!

      Ezeket a hibalehetőségeket tudom elképzelni, bár ezek sem olyanok, amik ennyire extrém módon felhígítanák a tésztát:
      – túl nagyok a tojások,
      – kókuszliszt típusa (ez mindig nagy mumus a kókuszlisztes recepteknél, mert a zsírosabb kókuszliszt kevésbé szívja magába a nedvességet, mint a zsírtalanított),
      – esetleg vizesebb lehetett a kefir? (Én kaukázusival készítettem, de mondjuk szerintem nincs nagy különbség kefir és kefir között.) A kefirt még a kókuszliszt előtt belekeverted?
      Mire gép elé kerültem, már biztos megsült a tiéd is, végül legalább ehető lett?

      Várom válaszod!
      Üdvözöllek!
      Reya

      1. Kocsis-Raszler Hajnalka says:

        Szia!

        Igen ehető, de eléggé szottyos. Finom, de az állaga messze nem olyan, mint a Tiéd. Nem kaukázusival csináltam, és a liszt előtt kevertem a tojásos keverékhez. A tojás és kefir kivételével mindent a salátagyár webboltban vettem. A liszt egészségmarketes. A tojások, nem voltak óriásiak. Legközelebb megpróbálom kaukázusival.
        Általános tapasztalatom egyébként, hogy az édesítőszerek (akár mesterséges, akár természetes) mindig higítanak a sütiken, krémeken. Újra nekirugaszkodok valamikor.
        Köszönettel:
        Hajni

        1. Reya says:

          Kedves Hajni!

          Nem hagyott nyugodni a dolog, így kipróbáltam az Egészségmarket kókuszliszttel is. Először 10 dkg-val, de valóban nagyon híg lett a tészta (mivel nem zsírtalanított kókuszlisztről van szó, nem szívta be úgy a nedvességet, mint az általam eredetileg használt Nature Cookta). Aztán tettem még hozzá +10 dkg-ot, így nagyon jól sikerült. A nyers tészta nemcsak jobb állagú, sűrűbb lett, hanem sokkal szebben meg is pirult a sütőben (a kókuszliszt zsírtartalmának köszönhetően) és a belseje is sokkal finomabb, szaftosabb. A gyümölcs sem süllyedt le a tepsiben. 🙂
          (Szóval nem a kefir a hibás! 😉 )

          Üdvözlettel:
          Reya

          1. Kocsis-Raszler Hajnalka says:

            Kedves Reya!

            Köszönöm, akkor legközelebb majd így csinálom meg. Persze így annyira már nem kedvező a kalória és ch értéke. 🙁 Hát igen liszt és liszt között ekkora különbség tud lenni.
            Köszi:
            Hajni

  2. Franciska Németh says:

    Szia!
    Ma szeretném kipróbálni a receptet,viszont nekem sajnos csak zsíros kókuszlisztem van.Szerinted 2 tojással és a zsíros kókuszliszttel működhetne a recept?Előre is köszönöm.

    1. Reya says:

      Kedves Franciska!

      A zsírosabb kókuszlisztből én dupla mennyiséget raktam a tésztába, de szerintem a 10 dkg-val mennyiséggel is működhet, fele annyi (2) tojással, ahogy írtad.

      Kipróbálva csak dupla mennyiségű kókuszliszttel van, úgyhogy garanciát csak arra vállalok 😉

      Majd mesélj, milyen lett!

      Üdv.
      Reya

Vélemény, hozzászólás?