Sütőben sült fánk teljes kiőrlésű lisztből

Sütőben sült fánk minimális zsiradékkal.

Nagy sikere volt a család körében, pedig nem rajonganak a teljes kiőrlésű lisztből készült ételekért.

Ha már “itt a farsang, áll a bál…”, Te se hagyd ki a fánk (vagy pampuska, ahogy nagymamám nevezte) sütést! Ez a fánk nagyon hasonló a kókuszolajban sütött diétás fánkhoz , kivéve, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaz és nem szalagos!

(A sütőben sült fánkhoz szükséged lesz egy fánksütő tepsire, vagy egy szilikonos fánk formára!)

Sütőben sült fánk teljes kiőrlésű lisztből

Sütőben sült fánk recept teljes kiőrlésű lisztből

Fánk hozzávalók 18 db-hoz: 

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg negyedannyi édesítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg natúr görög joghurt
  • 2 dl kókusztej (vagy sima tehéntej, aki fogyasztja)
  • 2 tojás

Elkészítése:

Sütőben sült fánk diétásan

  1. A nedves hozzávalókat a folyadék kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is.
  2. Ez után apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a folyadékot. (Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk.)
  3. A fánktésztát olajspray-vel kifújt fánksütőbe adagoljuk (sűrű palacsintatészta állagú tésztát kell kapnunk).
  4. A fánkokat 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha megsült, hagyjuk 10-15 percig a formában hűlni hagyni, így könnyebben ki tudjuk majd szedni belőle.
  6. Eritrit porcukorral megszórva, cukormentes lekvárral kínálva a legfinomabb.

100 g sütőben sült teljes kiőrlésű fánk átlagos tápértéke (kókusztejjel):

  • 158 kcal,
  • 21 g szénhidrát,
  • 18 g fehérjet,
  • 5 g zsír

1 db sütőben sült teljes kiőrlésű fánk átlagos tápértéke (18 db egyforma méretű fánk esetén)

  • 78 kcal
  • 10 g szénhidrát
  • 9 g fehérje
  • 2 g zsír

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Sütőben sült fánk teljes kiőrlésű lisztből - Illés Katalin fotója
Sütőben sült fánk csokival és baracklekvárral megkenve – Illés Katalin fotója
 

Comments

  1. Réka Wenzsofszki says:

    Elkészítve. Isteni! Köszi a receptet! 🙂

     
  2. Reya says:

    Örülök, hogy ízlik! 🙂
    Legközelebb ne felejtsd el lefotózni 😉

     
  3. KHDia says:

    Szia
    Én is elkészítettem,de nem írhatok linket itt… Szóval nézz be hozzám!
    Diával Főzni-Jó
    2 nap alatt 3x sütöttem. Köszi az ötletet!

     
    1. Reya says:

      Szia Dia!
      Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerültek a fánkok Neked is! 🙂
      És gratulálok a blogodhoz, nagyon tetszenek a receptjeid!

      Üdv.
      Reya

       
      1. KHDia says:

        Koszonom! Nezz be hozzam maskor is!

         
  4. Kittancs says:

    Már többször elkészítettem, köszönöm a receptet! Nagyon finom! 🙂 Párom gyakran kéri, hogy süssek, mert neki is ízlik 🙂

     
    1. Ez nálunk is nagy sláger Kittancs, hiába diétás 😉

       

Vélemény, hozzászólás?