Zabpelyhes túrós pogácsa, amit csak összekeversz és már sütheted is!
- alacsony kalóriatartalom,
- lassú felszívódású szénhidráttartalom,
- fehérjedús,
- laktató diétás reggeli!
Semmi kelesztés, semmi dagasztás vagy hajtogatás! Ezt az egyszerű zabpelyhes pogácsát egy rohanós reggelen is megsütheted, ha előző este bekevered a tésztát és kiadagolva a hűtőbe teszed!
Amíg reggel készülődik a család, betolod a sütőbe, és mire túl vagytok az öltözködésen, fogmosáson, már kész is a friss, meleg pogi reggelire az egész családnak!
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
A Blogon eddig megjelent diétás pogácsa receptek >>>
- diétás sajtos pogácsa,
- teljes kiőrlésű tepertős pogácsa,
- diétás medvehagymás pogácsa,
- szénhidrátcsökkentett pogácsa (élesztőmentes),
- gluténmentes pogácsa .

Zabpelyhes túrós pogácsa
Pogácsa hozzávalók (mérettől függően kb. 20-25 darabhoz):
- 35 dkg félzsíros túró
- 3 tojás
- 3 evőkanál (6 dkg) zabpehely
- 3 evőkanál (6 dkg) MyProtein Instant Oats zabpehelyliszt (ITT VESZEM!)*
- 2 teáskanál himalája só
- 5 dkg reszelt light trappista sajt a tetejére
- Ízesítésként fűszerek (bármi, ízlés szerint, én most őrölt köményt használtam).
*a linkre kattintva 41 % kedvezménnyel szerezheted be (vagy használd a kedvezményért a MyProtein applikációban a SALATAGYAR kuponkódot!)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban.
- Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal.
- 220 fokos sütőben süssük addig, amíg a képen látható aranybarna színt el nem éri (kb. 15-20 perc).
100 g átlagos tápértéke:
- 192 kcal,
- 12 g szénhidrát,
- 17 g fehérje,
- 8 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
(A recept a Betűleves blogról származik, csupán a mennyiségeken változtattam.)
Még több diétás túrós receptet itt találsz >>> Diétás Túrós Receptek
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Még több zabpelyhes reggeli receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Reggeli Receptek
Még több diétás reggeli ötletet találsz ITT >>> Diétás Reggeli Ötletek
Még több diétás sós keksz és rágcsálnivaló recept ITT >>> Diétás Sós Sütemények
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Elég sós lett, nekem kevesebb is elég lett volna bele. Nem árt egy kis CH csökkentett liszttel keverni a zablisztet, mert úgy finomabb lenne szerintem. Elég puha lett a túró miatt, kíváncsian várom, milyen lesz hidegen.
Kedves Nxyz!
Sótól is függ, hogy ugyanannyi mennyiséggel mennyire lesz intenzív a sós íz. A zablisztet lehet keverni bármivel, ízlés szerint. Nekem csak a belseje lett puha, a külső része finom ropogós. Szerintem frissen finomabb, mint hidegen, de majd írd meg, hogy hogy ízlett, amikor kihűlt? 🙂
Üdvözlettel:
Reya
Elfogyott, de annyira nem jött be, hogy máskor is megcsináljam 🙂 Bizonyára keverve ch liszttel az igazihoz közelibb ízű, mert a zabnak megvan azért a jellegzetes mellékíze.