Zabpelyhes túrós pogácsa, amit csak összekeversz és már sütheted is!
Semmi kelesztés, semmi dagasztás vagy hajtogatás! Ezt az egyszerű zabpelyhes pogácsát egy rohanós reggelen is megsütheted, ha előző este bekevered a tésztát és kiadagolva a hűtőbe teszed!
Amíg reggel készülődik a család, betolod a sütőbe, és mire túl vagytok az öltözködésen, fogmosáson, már kész is a friss, meleg pogi reggelire az egész családnak!
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
A Blogon eddig megjelent diétás pogácsa receptek >>>
- diétás sajtos pogácsa,
- teljes kiőrlésű tepertős pogácsa,
- diétás medvehagymás pogácsa,
- szénhidrátcsökkentett pogácsa (élesztőmentes),
- gluténmentes pogácsa .

Zabpelyhes túrós pogácsa
Pogácsa hozzávalók (mérettől függően kb. 20-25 darabhoz):
- 35 dkg zsírszegény, krém állagú túró (én Aldisat használtam, 0,2 % zsírtartalmút)
- 3 tojás
- 3 evőkanál (6 dkg) zabpehely
- 3 evőkanál (6 dkg) zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 2 teáskanál himalája só
- 5 dkg reszelt light trappista sajt a tetejére
- Ízesítésként fűszerek (bármi, ízlés szerint, én most őrölt köményt használtam).
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban.
- Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal.
- 220 fokos sütőben süssük addig, amíg a képen látható aranybarna színt el nem éri (kb. 15-20 perc).
Még több diétás túrós receptet itt találsz >>> Diétás Túrós Receptek
Még több zabpelyhes receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Még több zabpelyhes reggeli receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Reggeli Receptek
Még több diétás reggeli ötletet találsz ITT >>> Diétás Reggeli Ötletek
Még több diétás sós keksz és rágcsálnivaló recept ITT >>> Diétás Sós Sütemények
Átlagos Kalória és szénhidráttartalom (25 db-ot feltételezve):
- 100 g 145 kcal és 14 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
(A recept a Betűleves blogról származik, csupán a mennyiségeken változtattam.)
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:





2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Elég sós lett, nekem kevesebb is elég lett volna bele. Nem árt egy kis CH csökkentett liszttel keverni a zablisztet, mert úgy finomabb lenne szerintem. Elég puha lett a túró miatt, kíváncsian várom, milyen lesz hidegen.
Kedves Nxyz!
Sótól is függ, hogy ugyanannyi mennyiséggel mennyire lesz intenzív a sós íz. A zablisztet lehet keverni bármivel, ízlés szerint. Nekem csak a belseje lett puha, a külső része finom ropogós. Szerintem frissen finomabb, mint hidegen, de majd írd meg, hogy hogy ízlett, amikor kihűlt? 🙂
Üdvözlettel:
Reya
Elfogyott, de annyira nem jött be, hogy máskor is megcsináljam 🙂 Bizonyára keverve ch liszttel az igazihoz közelibb ízű, mert a zabnak megvan azért a jellegzetes mellékíze.