Zabpelyhes túrós pogácsa

Zabpelyhes túrós pogácsa, amit csak összekeversz és már sütheted is!

Semmi kelesztés, semmi dagasztás vagy hajtogatás! Ezt az egyszerű zabpelyhes pogácsát egy rohanós reggelen is megsütheted, ha előző este bekevered a tésztát és kiadagolva a hűtőbe teszed!

Amíg reggel készülődik a család, betolod a sütőbe, és mire túl vagytok az öltözködésen, fogmosáson, már kész is a friss, meleg pogi reggelire az egész családnak!

Zabpelyhes túrós pogácsa dagasztás és kelesztés nélkül
Zabpelyhes túrós pogácsa dagasztás és kelesztés nélkül

Zabpelyhes túrós pogácsa

Pogácsa hozzávalók (mérettől függően kb. 20-25 darabhoz):

  • 35 dkg zsírszegény, krém állagú túró (én Aldisat használtam, 0,2 % zsírtartalmút)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál (6 dkg) zabpehely
  • 3 evőkanál (6 dkg) zabpehelyliszt 
  • 2 teáskanál himalája só
  • 5 dkg reszelt light trappista sajt a tetejére
  • Ízesítésként fűszerek (bármi, ízlés szerint, én most őrölt köményt használtam).

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban.
  2. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal.
  3. 220 fokos sütőben süssük addig, amíg a képen látható aranybarna színt el nem éri (kb. 15-20 perc).

Kalória és szénhidráttartalom (25 db-ot feltételezve):

  • 100 g 145 kcal és 14 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

(A recept a Betűleves blogról származik, csupán a mennyiségeken változtattam.)

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:  

Zabpelyhes túrós pogácsa - Barna Bodor Éva fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa – Barna Bodor Éva fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa - Balog Timi fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa – Balog Timi fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa - Révai Dóra fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa – Révai Dóra fotója “Még a liszt- és cukorevő barátaim is imadták.”
Zabpelyhes túrós pogácsa zsemleként elkészítve - Nagy-György Lilla fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa zsemleként elkészítve – Nagy-György Lilla fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa - Csombókné Balázs Erika fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa – Csombókné Balázs Erika fotója
Zabpelyhes túrós pogácsa recept
Zabpelyhes túrós pogácsa – Matus Kinga fotója
“…ez idáig a leginkább pogácsára hajazó cucc,amit ettem, köszi a receptet, már csinálom is a következő adagot.Annyit változtattam h metélőhagymás ricottát tettem bele a túró mellé!” “
Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa – Kalmár Tünde fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

3 thoughts on “Zabpelyhes túrós pogácsa

  1. Elég sós lett, nekem kevesebb is elég lett volna bele. Nem árt egy kis CH csökkentett liszttel keverni a zablisztet, mert úgy finomabb lenne szerintem. Elég puha lett a túró miatt, kíváncsian várom, milyen lesz hidegen.

     
    1. Kedves Nxyz!

      Sótól is függ, hogy ugyanannyi mennyiséggel mennyire lesz intenzív a sós íz. A zablisztet lehet keverni bármivel, ízlés szerint. Nekem csak a belseje lett puha, a külső része finom ropogós. Szerintem frissen finomabb, mint hidegen, de majd írd meg, hogy hogy ízlett, amikor kihűlt? 🙂

      Üdvözlettel:
      Reya

       

Vélemény, hozzászólás?