Szénhidrátcsökkentett diétás medvehagymás pogácsa

Diétás medvehagymás pogácsa szénhidrátcsökkentett lisztből, fele annyi szénhidráttal, mintha sima lisztből készítenéd, ráadásul élesztő (ezáltal kelesztés nélkül) és sütőpor nélkül!

Maga a nyers diétás pogácsa tészta tökéletesen fagyasztható, ezért én ezt a nagy adagot megfeleztem és az egyik adagot kisütöttem egyből, a másikat pedig kb. egy héttel később. Nagy sikere volt mindkettőnek a mugli családtagjaim és vendégeim körében is! 🙂

Egyébként ennek a csökkentett szénhidráttartalmú medvehagymás túrós pogácsának a tésztájából dnagyon finom diétás sajtos rudat is készíthetsz!

Diétás medvehagymás pogácsa

Diétás medvehagymás pogácsa recept

Diétás medvehagymás pogácsa hozzávalók (nagy adag):

  • 0,5 kg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 3 dkg a szóráshoz
  • 0,5 kg zsírszegény túró
  • 45+5 dkg hideg vaj (kókuszzsírral is elkészíthető, de azzal nehezebb dolgozni és kicsit tömörebb lesz a végeredmény)
  • 1,5 dkg (1 csapott evőkanál) himalája só
  • 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 1 csokor medvehagyma (megmondom őszintén, ezt elfelejtettem lemérni, hogy hány dkg)
  • tetejére ízlés szerinti magvak vagy 10 dkg reszelt light trappista sajt (elhagyható)

Diétás medvehagymás pogácsa Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből

Diétás medvehagymás pogácsa elkészítése:

  1. A medvehagymát apróra vágjuk és 5 dkg vajon megdinszteljük, majd félrerakjuk kihűlni.
  2. Amíg a medvehagyma hűl, a zsírszegény túrót a liszttel összekeverjük, majd a maradék 45 dkg vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáütünk 2 tojást, hozzáadjuk a megdinsztelt, kihűlt medvehagymát és egynemű tésztává összegyúrjuk.
  4. Az összegyúrt tésztát fóliával lefedve 10-12 órára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a diétás pogácsa tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen kb. 2 cm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy ne legyenek túl szorosan, mivel sütés közben meg fognak valamennyire nőni (nem annyira mint az élesztős).
  7. A tepsibe sorakoztatott pogácsákat 1 db felvert tojással megkenjük és megszórjuk a tetejét reszelt light trappista sajttal vagy ízlés szerint magokkal (chia maggal, lenmaggal, szezámmaggal…stb.)
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Diétás medvehagymás pogácsa Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből

100 g diétás medvehagymás pogácsa tápértéke (sajt és magvak nélkül):

  • 384 kcal,
  • 13 g szénhidrát,
  • 29 g zsír,
  • 14 g fehérje.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?