Lenmaglisztes kifli – laktató és több napig puha!

Lenmaglisztes kifli, ami bár sötét színű, mégis isteni puha, finom, mellékízmentes és még a sütés utáni 4. napon is puha!

A maglisztek használata egy újabb lépcsőfok a fogyókúrában és a hosszú távú életmódváltásban.

Nemcsak az új ízek, hanem a változatosabb tápanyagok és az alacsonyabb szénhidráttartalom miatt is érdemes megkóstolni a lenmaglisztet, például egy ilyen kifli formájában.

A lenmaglisztes kifli tésztájában a lenmaglisztet zabkorpával és zabpehelyliszttel kombináltam, és búzasikért is adtam hozzá. Így persze nem lett a kifli gluténmentes (a lenmagliszt ellenére), de a szénhidráttartalma alacsonyabb és sokkal élvezhetőbb is!

A lenmaglisztes kiflit fogyaszthatják:

  • fogyókúrázók,
  • cukorbetegek,
  • inzulinrezisztenciások.
Lenmaglisztes kifli
Lenmaglisztes kifli

Lenmaglisztes kifli recept

Hozzávalók (4 db-hoz):

  • 8,5 dkg búzasikér
  • 7,5 dkg zsírtalanított lenmagliszt
  • 3 dkg darált zabpehely
  • 1,5 dkg zabkorpa
  • 2,5 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 2 dl langyos víz
  • 5 g instant élesztő
  • fél teáskanál himalája só

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze és takarjuk le egy tiszta konyharuhával.
  2. Meleg helyen kelesszük 1 órán át.
  3. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag körré, és vágjuk 4 körcikkre.
  4. A körcikkeket egyenként tekerjük fel a szélesebb végétől indulva a csúcsa felé.
  5. Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Kenjük meg tojással és szórjuk meg magokkal ízlés szerint!
  7. 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Kalória és szénhidráttartalma:  

  • 1 db kifli 52 kalóriát és 13 g szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

“Megsütöttem a lenmaglisztes kiflit. Isteni! ” (Bertalan Ildikó)

Lenmaglisztes kifli - Bertalan Ildikó fotója
Lenmaglisztes kifli – Bertalan Ildikó fotója

“Köszönöm a receptet, lenmagpelyhem volt itthon,azzal készítettem, eszméletlen finom!! Felveszem a menümbe!” (Tóth Ádám)

Lenmaglisztes kifli - Tóth Ádám fotója
Lenmaglisztes kifli – Tóth Ádám fotója
Lenmaglisztes kifli sütés előtt - Lipták Liliána fotója
Lenmaglisztes kifli sütés előtt – Lipták Liliána fotója
Lenmaglisztes kifli - Törgyekes Annamary fotója - "Ebben a receptben sem csalódtam!"
Lenmaglisztes kifli – Törgyekes Annamary fotója – “Ebben a receptben sem csalódtam!”
Lenmaglisztes kifli
Lenmaglisztes kifli – Horváth Katalin fotója
Lenmaglisztes kifli
Lenmaglisztes kifli – Barna Bodor Éva fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

2 thoughts on “Lenmaglisztes kifli – laktató és több napig puha!

  1. Nézegetem milyen klassz dolgokat sütögettek, sokat tanulok tőletek, bár nem vagyok teljes odaadó híve sem a vega, sem a vegán, sem a csökkentett szénhidrátos étkezésnek, de nagyon sok mindent beépítettem a mindennapokba, ritkán használok fehérlisztet, inkáb teljes kiörlésű búza, tönköly, vagy graham lisztet használok, szeretem a zabpehelyből készített dolgokat, és szeretek kísérletezni. Egyszer vettem bio cérnametéltet, rossz ízű valami volt, alig vártam, hogy elfogyjon. Aztán nekiveselkedtem és megpróbáltam én csinálni. Elsőre úgy gondoltam teljes kiőrlésű búzalisztből próbálkozom. Mindent úgy csináltam, mintha sima lisztből készíteném. A tészta nagyon ragadt, és nem lehetett szépen cérnára vágni, és a maradékot sem lehetett szépem kiszáríteni, mert összeragadt. Viszont az íze nagyon jó volt!!! Van valami ötlete arra, hogyan lehetne ezt jobban? Köszönöm válaszod.

     
  2. Kedves Annamária!

    Érdemes figyelni arra, hogy a teljes kiőrlésű liszt több folyadékot vesz fel, mint a sima, és nagyon hasznos, ha búzasikért is adsz hozzá, hogy szebben és vékonyabbra tudd nyújtani a tésztát. Ez igaz a zabpehelylisztre is.

    Üdv.
    Reya

     

Vélemény, hozzászólás?