Lenmaglisztes kifli, ami bár sötét színű, mégis isteni puha, finom, mellékízmentes és még a sütés utáni 4. napon is puha!
A maglisztek használata egy újabb lépcsőfok a fogyókúrában és a hosszú távú életmódváltásban.
Nemcsak az új ízek, hanem a változatosabb tápanyagok és az alacsonyabb szénhidráttartalom miatt is érdemes megkóstolni a lenmaglisztet, például egy ilyen kifli formájában.
A lenmaglisztes kifli tésztájában a lenmaglisztet zabkorpával és zabpehelyliszttel kombináltam, és búzasikért is adtam hozzá. Így persze nem lett a kifli gluténmentes (a lenmagliszt ellenére), de a szénhidráttartalma alacsonyabb és sokkal élvezhetőbb is!

Lenmaglisztes kifli recept
Hozzávalók (4 db-hoz):
- 8,5 dkg búzasikér
- 7,5 dkg zsírtalanított lenmagliszt
- 3 dkg darált zabpehely
- 1,5 dkg zabkorpa
- 2,5 dkg olvasztott kókuszzsír
- 2 dl langyos víz
- 5 g instant élesztő
- fél teáskanál himalája só
A finom, puha diétás kelt tészta készítésének titkai
Lehetséges-e az élesztő felfuttatása cukor nélkül, édesítőszerrel?
Elkészítése:
- A hozzávalókat gyúrjuk össze és takarjuk le egy tiszta konyharuhával.
- Meleg helyen kelesszük 1 órán át.
- Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag körré, és vágjuk 4 körcikkre.
- A körcikkeket egyenként tekerjük fel a szélesebb végétől indulva a csúcsa felé.
- Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kenjük meg tojással és szórjuk meg magokkal ízlés szerint!
- 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Kalória és szénhidráttartalma:
- 1 db kifli 52 kalóriát és 13 g szénhidrátot tartalmaz!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
„Megsütöttem a lenmaglisztes kiflit. Isteni! ” (Bertalan Ildikó)

„Köszönöm a receptet, lenmagpelyhem volt itthon,azzal készítettem, eszméletlen finom!! Felveszem a menümbe!” (Tóth Ádám)




2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Nézegetem milyen klassz dolgokat sütögettek, sokat tanulok tőletek, bár nem vagyok teljes odaadó híve sem a vega, sem a vegán, sem a csökkentett szénhidrátos étkezésnek, de nagyon sok mindent beépítettem a mindennapokba, ritkán használok fehérlisztet, inkáb teljes kiörlésű búza, tönköly, vagy graham lisztet használok, szeretem a zabpehelyből készített dolgokat, és szeretek kísérletezni. Egyszer vettem bio cérnametéltet, rossz ízű valami volt, alig vártam, hogy elfogyjon. Aztán nekiveselkedtem és megpróbáltam én csinálni. Elsőre úgy gondoltam teljes kiőrlésű búzalisztből próbálkozom. Mindent úgy csináltam, mintha sima lisztből készíteném. A tészta nagyon ragadt, és nem lehetett szépen cérnára vágni, és a maradékot sem lehetett szépem kiszáríteni, mert összeragadt. Viszont az íze nagyon jó volt!!! Van valami ötlete arra, hogyan lehetne ezt jobban? Köszönöm válaszod.
Kedves Annamária!
Érdemes figyelni arra, hogy a teljes kiőrlésű liszt több folyadékot vesz fel, mint a sima, és nagyon hasznos, ha búzasikért is adsz hozzá, hogy szebben és vékonyabbra tudd nyújtani a tésztát. Ez igaz a zabpehelylisztre is.
Üdv.
Reya