Cukormentes jégkrém kókuszvízből

Cukormentes jégkrém kókuszvízből

Csukjátok be a szemeteket és gondoljatok arra, hogy a türkizkék óceán partján, fehér homokos parton a pálmafák alatt napoztok és valami helyi frissítőt szürcsölgettek!

Mi más is lehetne ez a helyi sajátosság, mint egy frissen felhasított, zsenge, zöld kókuszdió, amiből egy szívószál segítségével iszogatjátok a friss kókuszvizet!

Félreértések elkerülése végett: a kókuszvíz nem ugyanaz,  mint a kókusztej!

A kókuszvíz a még éretlen, kívül zöld kókuszdió magjában található tápanyagdús folyadék. A trópusokon a sok kicsi szigeten sokszor ez az egyetlen iható folyadék.

A kókuszvíz hatása

A kókuszvíz nem egy egyszerű szomjoltó, hanem az innivalók királya! Nincs nála természetesebb, mindenmentesebb, egészségesebb üdítő! Jobb, mint a bubimentes ásványvíz vagy a zöld tea, amit egy átlagos diétában megszoktatok, mert a kókuszvíz hidratáló hatása kiemelkedő, tápanyagokban rendkívül gazdag, sportoláskor izotóniás italként viselkedik.

Miért hasznos a kókuszvíz fogyasztása?

  • a kókuszvíz első osztályú lúgosító,
  • nyári hőségben, sportoláskor fokozott izzadás esetén természetes fiziológiás sóoldatként, izotóniás italként viselkedik, pótolja az izzadással veszített ásványi anyagokat,
  • kismamáknak, szoptató anyáknak természetes ásványi anyag pótlás,
  • vízhajtó, béltisztító, emésztést serkentő hatású, normalizálja a bélflórát,
  • növeli a szexuális teljesítményt,
  • antioxidáns tartalma kiemelkedő, így kiváló immunerősítő,
  • csökkenti az izomlázat.

A kókuszvíz felhasználása

A kókuszvíz fogyasztható önmagában, jól behűtve vagy készíthettek belőle egy ilyen cukormentes jégkrémet, amit a kánikulában jégkrémként elnyalogattok! 🙂

Cukormentes jégkrém kókuszvízből, málnával
Cukormentes jégkrém kókuszvízből, málnával

Cukormentes jégkrém recept:

Hozzávalók (4 db-hoz): 

  • 330 ml (1 doboz) cukormentes kókuszvíz
  • 20 dkg friss gyümölcs (nálam málna, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a mennyisége szintén függ a jégkrémforma méretétől)
  • pálcikás jégkrémforma

 

Cukormentes jégkrém elkészítése:

  1. A jégkrém formákat megtöltjük gyümölccsel, majd ráöntjük a kókuszvizet.
  2. Beleszúrjuk a pálcikát a közepébe és berakjuk a fagyasztóba legalább fél napra, hogy teljesen megdermedjen!
  3. Fogyasztáskor a jégkrémformát mártsuk kívülről forró vízbe, úgy könnyebben kiemelhető a jégkrém!

Kalória és szénhidráttartalma:

  • Málnával készítve, 4 db kész jégkrém esetén 1 db 40 kcal és 8 g ch. 

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?