Brokkolis csirkés hajdina saláta

Hajdina saláta azoknak, akiknek egyformán fontos a zsír, a szénhidrát és gluténmentesség az étrendjükben!

A hajdina egy gluténmentes diétás köret, aminek kiemelkedően magas a fehérjetartalma, szénhidrát tartalma pedig lassan szívódik fel. Így a hajdinás ételek laktatóak és sokáig egyenletesen tartják a vércukorszintet!

A hajdináról bővebben itt olvashatsz >>> Diétás köretek

A magas fehérjetartalomra a csirkemell is rápakol egy lapáttal.

Nagyon jó kis hármas a hajdina-brokkoli-csirkemell triója, egy igazi egészségbomba!

Hajdina saláta brokkolival, csirkemellel
Hajdina saláta brokkolival, csirkemellel

Hajdina saláta recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 12 dkg hajdina
  • 3+2  evőkanál extraszűz olivaolaj
  • 20 dkg brokkoli
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • himalája só, bors

Elkészítése:

  1. A hajdinát forró vízzel öblítsük le, majd sós vízben, forrástól számítva 18 perc alatt főzzük puhára!
  2. Szűrjük le és keverjük össze 2 evőkanál olívaolajba reszelt 1 gerezd fokhagymával.
  3. Közben a brokkolit tegyük pároló edénybe vagy főzzük ki sós vízben.
  4. Amikor a brokkoli megpuhult, azonnal dobjuk jéghideg vízbe, hogy megőrizze gyönyörű, zöld színét.
  5. A csirkemell filét vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk.
  6. Reszeljük rá a maradék 2 gerezd fokhagymát és 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk ropogósra.
  7. A brokkolit, a hajdinát és a csirkecsíkokat keverjük össze és ha szükséges, sózzuk meg még picit.

Hajdina saláta kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 gramm 177 kcal és 16 g szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?