Hajdina saláta azoknak, akiknek egyformán fontos a zsír, a szénhidrát és gluténmentesség az étrendjükben!
A hajdina egy gluténmentes diétás köret, aminek kiemelkedően magas a fehérjetartalma, szénhidrát tartalma pedig lassan szívódik fel. Így a hajdinás ételek laktatóak és sokáig egyenletesen tartják a vércukorszintet!
A hajdináról bővebben itt olvashatsz >>> Diétás köretek
A magas fehérjetartalomra a csirkemell is rápakol egy lapáttal.
Nagyon jó kis hármas a hajdina-brokkoli-csirkemell triója, egy igazi egészségbomba!

Hajdina saláta recept
Hozzávalók 2 személyre:
- 12 dkg hajdina
- 3+2 evőkanál extraszűz olivaolaj
- 20 dkg brokkoli
- 25 dkg csirkemell filé
- 3 gerezd fokhagyma
- himalája só, bors
Elkészítése:
- A hajdinát forró vízzel öblítsük le, majd sós vízben, forrástól számítva 18 perc alatt főzzük puhára!
- Szűrjük le és keverjük össze 2 evőkanál olívaolajba reszelt 1 gerezd fokhagymával.
- Közben a brokkolit tegyük pároló edénybe vagy főzzük ki sós vízben.
- Amikor a brokkoli megpuhult, azonnal dobjuk jéghideg vízbe, hogy megőrizze gyönyörű, zöld színét.
- A csirkemell filét vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk.
- Reszeljük rá a maradék 2 gerezd fokhagymát és 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk ropogósra.
- A brokkolit, a hajdinát és a csirkecsíkokat keverjük össze és ha szükséges, sózzuk meg még picit.
Hajdina saláta kalória és szénhidráttartalma:
- 100 gramm 177 kcal és 16 g szénhidrátot tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!