Tzatziki saláta retekből, ami majdnem ugyanolyan, mint az igazi, uborkás tzatziki!
A legendás görög tzatziki manapság már nem csak uborkából készülhet!
Ha szétnézel egy kicsit a receptes oldalakon, találsz tzatzikit céklából, répából, de spenótból is!
Ha pedig már úgyis tiszta erőből tombol a tavasz, miért ne készülhetne akár retekből is?
Hasonlóan pikáns lesz, mintha reszelt tormát ennél, így akár a húsvéti sonka mellé is szuper!
Mivel semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Tzatziki saláta retekből
Hozzávalók egy adaghoz:
- 5 db piros (hónapos) retek
- 3 evőkanál (kb. 15 dkg) natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- himalája só, bors
Elkészítése:
- A megmosott, két végétől megszabadított retkeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy teáskanál sóval összekeverjük és 5-10 percig állni hagyjuk.
- Miután a retek kiengedte a levét, kicsavarjuk és hozzá reszeljük a fokhagymát. sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük natúr joghurtot.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!