Cukormentes zabfalatok házilag, bolti keksz helyett!

Print Friendly, PDF & Email

Zabfalatok házilag is készíthetők, nem muszáj (sőt nem ajánlott) megvenni a szupermarketben.

Azt is megmondom, miért válaszd a bolti zabfalatok helyett a házilag készült zabpelyhes kekszet:

  • Egyrészt azért, mert – ha magamból indulok ki – nem bírod a zacskót letenni (hiába írják rá, hogy a napi ajánlott mennyiség 3 db).
  • Másrészt azért, mert hiába van a bolti zabfalatok összetevők között a bűvös zabpehely és a teljes kiőrlésű liszt, attól még egy kész cukorsokk a szervezetednek (cukrot és glükóz-fruktóz szirupot is tartalmaz)!
  • Harmadrészt pedig sokkal olcsóbb (bár munkásabb) zabfalatokat házilag elkészíteni!

Úgyhogy köszi, a boltit inkább nem ZABáljuk, inkább megsütjük!

Zabfalatok házilag aszalt sárgabarackkal
Zabfalatok házilag aszalt sárgabarackkal

Zabfalatok házilag

Hozzávalók 32 darabhoz:

  • 30 dkg MyProtein 100 % zabpehely (IDE KATTINTVA TE IS KAPSZ RÁ 20-40 % KEDVEZMÉNYT!)
  • 14 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (kakaós zabfalatokhoz 4 dkg teljes kiőrlésű liszt helyettesíthető natúr kakaóporral)
  • 17,5 dkg kókuszzsír
  • 4 dkg negyedannyi édesítő
  • 4+8 evőkanál kókusztej
  • 5 dkg aprított dióbél
  • 5 dkg cukormentes aszalt sárgabarack (más aszalt gyümölccsel is készíthető, vagy elhagyható)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db M-es tojás

*a linkre kattintva teljes árat fogsz látni, a kedvezmény a pénztárnál kerül levonásra!

Elkészítése:

  • Először a sütőport feloldjuk 4 evőkanál kókusztejben, majd félretesszük.
  • A kókuszzsírt robotgéppel és az édesítővel kikeverjük.
  • Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, a kis darabokra vágott sárgabarackot és apróra vágott diót, valamint a kókusztejben feloldott sütőport.
  • Egy nagyon száraz, sűrű tésztát fogunk kapni, melyhez kell még kb. 8 evőkanál kókusztej, hogy összeálljon.
  • Ha mindezt összekevertük, vegyük ki a tálból és lisztezett gyúrótáblán óvatosan gyúrjuk át.
  • Nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra és vágjunk ki belőle kb. 5 cm átmérőjű köröket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük meg.

100 gramm házi zabfalatok tápértéke (cukormentes aszalt barackkal):

  • 391 kcal,
  • 36 g szénhidrátot
  • 8,9 g fehérjét,
  • 26 g zsírt tartalmaz!

32 db egyforma zabfalat esetén 1 db 

  • 112,5 kcal és
  • 10,5 g szénhidrátot,
  • 2,5 g fehérjét és
  • 7 gramm zsírt tartalmaz.

Még több diétás keksz receptért kattints ide >>> Diétás Keksz Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?