Teljes kiőrlésű pita házilag!

Teljes kiőrlésű pita ma már néhány szupermarketben is kapható.

Azonban mint minden diétás ételnél, jobban jársz, ha a gyros pitát is saját magadnak készíted el, teljes kiőrlésű lisztből.

Egyrészt azért, mert olcsóbb, mint a készen kapható pitakenyerek, másrészt pedig tudod hogy ebben tényleg csak az van benne, amit beleteszel.

Így biztos lehetsz abban, hogy a diétádba mindenképp belepasszol és mindig friss gyros kerül a család asztalára! 🙂

Teljes kiőrlésű pita tonhallal és fehérbabbal
Teljes kiőrlésű pita tonhallal és fehérbabbal

Teljes kiőrlésű pita recept

Pita hozzávalók (4 db-hoz):

  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál himalája só
  • 2 dkg friss élesztő

Pita készítése:

  1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenni.
  3. Lisztezett gyúrótáblán 2-3 mm vastagságú kör alakokra nyújtjuk.
  4. Egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket újabb 30 percig pihenni.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán 5-6 perc alatt készre sütjük.
  6. És tényleg, valóban tökéletes, üreges, puha piták kerekedtek ki ebből a pár soros leírásból, így indulhat a házi diétás gyros gyártása!
Teljes kiőrlésű pita házilag
Teljes kiőrlésű pita házilag

+1 Reya Tipp: ne csak csirkével és zöldsalátával töltsd mindig a pitát! Próbáld ki tonhalkonzervvel, káposztával, fehérbabbal, póréhagymával is, nagyon finom! 🙂

Teljes kiőrlésű pita kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 184 kcal és 34 g szénhidrátot tartalmaz.
  • 1 db (4 egyforma méretű pita esetén) 46 kcal és 8,5 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Eredeti pita recept

Print Friendly, PDF & Email
 

2 thoughts on “Teljes kiőrlésű pita házilag!

  1. Én egyszer ettem Görögországban, bitang jó volt, de se nem pita, se nem tortilla, de tekerve volt, viszont olajban sült, és volt benne sült krumpli is. Gyrosnak árulták, de én is megkavarodtam ott és akkor, hogy akkor pontosan mi is a gyros 🙂 De túl sokat nem agyaltam rajta, mert annyira finom volt, hogy csuda. Ez a babos verzió is tetszik, és tonhal-kedvelő is vagyok… 🙂 Szuper lett!

     

Vélemény, hozzászólás?