Csirke saslik sütőben sütve, alias rablóhús diétásan!
Nagyon gyors, egyszerű és igazán diétás ebéd vagy vacsora ötlet a csirke saslik sütőben vagy grillen, amihez nyáron szinte minden zöldség frissen kapható a piacon, vagy a kertben megterem!
Ha valami mégsem kapható, akkor nyugodtan variáld a zöldségeket kedvetek szerint! Annyi a lényeg, hogy könnyen puhuló zöldségeket húzzatok fel a nyársra!
Fogyasztható diétás köretekkel ebédre vagy köret nélkül diétás vacsorára.

Csirke saslik sütőben recept
Hozzávalók 6 nyárshoz:
- 0,5 kg csirkemell vagy pulykamell filé
- 3+3 evőkanál extra szűz olivaolaj (a +3 kanál olívaolaj helyett mehet sütés előtt olaj spray is!)
- 1 csomag adalékmentes sültcsirke fűszerkeverék
- 1 púpozott teáskanálnyi himalája só
- 1 db közepes padlizsán
- 2 db kápia paprika
- 30 dkg gomba
- 1 db közepes cukkini
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- őrölt bors
- néhány fújásnyi olívaolaj spray sütés előtt a zöldségekre
- 6 db saslik pálca, vagy egyszerű, iskolai hurkapálcika (ezt késsel hegyezzük ki, de vigyázzunk a kezünkre!)
Csirke saslik sütőben sütése:
- A csirkemell filét vágjuk nagyobb, kb. 3×3 cm-es kockákra, majd tegyük tálba és szórjuk rá a sót, a csirkefűszert, valamint locsoljuk rá az olívaolajat.
- Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk.
- A padlizsánt vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra (mérettől függően a nagyobb karikákat felezzük, negyedeljük).
- A cukkinit vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra.
- A kápia paprikát csumázzuk ki, hosszában vágjuk el és úgy vágjuk nagyobb méretű kockákra.
- A gombát pucoljuk és mossuk meg, majd távolítsuk el a tönköt (szárát), arra most nem lesz szükség (jó lesz töltött gombához vagy gombapörkölthöz).
- A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk cikkekre (olyan vastagra, hogy a pálcát még bele tudjuk szúrni).
- Forgassuk össze a zöldségeket egy tálban kevés sóval és borssal és olívaolajjal és rögtön kezdjük el szépen sorban felváltva felhúzogatni a saslik pálcára a zöldségeket, és a pácolt húskockákat úgy, hogy a pálcák két végén hagyjunk 2-3 cm-nyi helyet üresen.
- Ha elkészültünk a nyársakkal, tegyük egy 20×30 cm-es tepsire!
- A nyársakkal teli tepsit toljuk be az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük pirosra.
- A sütési idő felénél érdemes megfordítani a nyársakat, hogy minden oldaluk egyformán süljön meg. (A sütési idő lehet pár perccel több vagy kevesebb, sütőtől függően.)
- Amint megsültek a nyársakon a zöldségek és a hús is, kivesszük a sütőből és frissen fogyasztható.

Tipp: Igazság szerint én nem erőltetnék hozzá köretet, mert a sok zöldség igazán laktatóvá teszi ezt a rablóhúst, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor készíthet hozzá barnarizst, bulgurt, kuszkuszt…stb.
A bulgur elkészítéséről szóló bejegyzésemben megtanítom, hogyan kell elkészíteni a bulgurt gyorsan, egyszerűen, a tűzhely bekapcsolása nélkül!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!