Csirke saslik sütőben sütve

Csirke saslik sütőben sütve, alias rablóhús diétásan!

Nagyon gyors, egyszerű és igazán diétás ebéd vagy vacsora ötlet a csirke saslik sütőben vagy grillen, amihez nyáron szinte minden zöldség frissen kapható a piacon, vagy a kertben megterem!

Ha valami mégsem kapható, akkor nyugodtan variáld a zöldségeket kedvetek szerint! Annyi a lényeg, hogy könnyen puhuló zöldségeket húzzatok fel a nyársra!

Csirke saslik sütőben sütve
Csirke saslik sütőben sütve

Csirke saslik sütőben recept

Hozzávalók 6 nyárshoz:

  • 0,5 kg csirkemell vagy pulykamell filé
  • 3+3 evőkanál extra szűz olivaolaj (a +3 kanál olívaolaj helyett mehet sütés előtt olaj spray is!)
  • 1 csomag adalékmentes sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 púpozott teáskanálnyi himalája só
  • 1 db közepes padlizsán
  • 2 db kápia paprika
  • 30 dkg gomba
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • néhány fújásnyi olívaolaj spray sütés előtt a zöldségekre
  • 6 db saslik pálca, vagy egyszerű, iskolai hurkapálcika (ezt késsel hegyezzük ki, de vigyázzunk a kezünkre!)

Csirke saslik sütőben sütése:

  1. A csirkemell filét vágjuk nagyobb, kb. 3×3 cm-es kockákra, majd tegyük tálba és szórjuk rá a sót, a csirkefűszert, valamint locsoljuk rá az olívaolajat.
  2. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk.
  3. A padlizsánt vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra (mérettől függően a nagyobb karikákat felezzük, negyedeljük).
  4. A cukkinit vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra.
  5. A kápia paprikát csumázzuk ki, hosszában vágjuk el és úgy vágjuk nagyobb méretű kockákra.
  6. A gombát pucoljuk és mossuk meg, majd távolítsuk el a tönköt (szárát), arra most nem lesz szükség (jó lesz töltött gombához vagy gombapörkölthöz).
  7. A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk cikkekre (olyan vastagra, hogy a pálcát még bele tudjuk szúrni).
  8. Forgassuk össze a zöldségeket egy tálban kevés sóval és borssal és olívaolajjal és rögtön kezdjük el szépen sorban felváltva felhúzogatni a saslik pálcára a zöldségeket, és a pácolt húskockákat úgy, hogy a pálcák két végén hagyjunk 2-3 cm-nyi helyet üresen.
  9. Ha elkészültünk a nyársakkal, tegyük egy 20×30 cm-es tepsire!
  10. A nyársakkal teli tepsit toljuk be az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük pirosra.
  11. A sütési idő felénél érdemes megfordítani a nyársakat, hogy minden oldaluk egyformán süljön meg.  (A sütési idő lehet pár perccel több vagy kevesebb, sütőtől függően.)
  12. Amint megsültek a nyársakon a zöldségek és a hús is, kivesszük a sütőből és frissen fogyasztható.
Csirke saslik sütőben csirkemellből
Csirke saslik sütőben csirkemellből

Tipp: Igazság szerint én nem erőltetnék hozzá köretet, mert a sok zöldség igazán laktatóvá teszi ezt a rablóhúst, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor készíthet hozzá barnarizst, bulgurt, kuszkuszt…stb. 

A bulgur elkészítéséről szóló bejegyzésemben megtanítom, hogyan kell elkészíteni a bulgurt gyorsan, egyszerűen, a tűzhely bekapcsolása nélkül! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?