Csirke saslik sütőben sütve

Csirke saslik sütőben sütve, alias rablóhús diétásan!

Nagyon gyors, egyszerű és igazán diétás ebéd vagy vacsora ötlet a csirke saslik sütőben vagy grillen, amihez nyáron szinte minden zöldség frissen kapható a piacon, vagy a kertben megterem!

Ha valami mégsem kapható, akkor nyugodtan variáld a zöldségeket kedvetek szerint! Annyi a lényeg, hogy könnyen puhuló zöldségeket húzzatok fel a nyársra!

Fogyasztható diétás köretekkel ebédre vagy köret nélkül diétás vacsorára.

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Csirke saslik sütőben sütve
Csirke saslik sütőben sütve

Csirke saslik sütőben recept

Hozzávalók 6 nyárshoz:

  • 0,5 kg csirkemell vagy pulykamell filé
  • 3+3 evőkanál extra szűz olivaolaj (a +3 kanál olívaolaj helyett mehet sütés előtt olaj spray is!)
  • 1 csomag adalékmentes sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 púpozott teáskanálnyi himalája só
  • 1 db közepes padlizsán
  • 2 db kápia paprika
  • 30 dkg gomba
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • néhány fújásnyi olívaolaj spray sütés előtt a zöldségekre
  • 6 db saslik pálca, vagy egyszerű, iskolai hurkapálcika (ezt késsel hegyezzük ki, de vigyázzunk a kezünkre!)

Csirke saslik sütőben sütése:

  1. A csirkemell filét vágjuk nagyobb, kb. 3×3 cm-es kockákra, majd tegyük tálba és szórjuk rá a sót, a csirkefűszert, valamint locsoljuk rá az olívaolajat.
  2. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk.
  3. A padlizsánt vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra (mérettől függően a nagyobb karikákat felezzük, negyedeljük).
  4. A cukkinit vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra.
  5. A kápia paprikát csumázzuk ki, hosszában vágjuk el és úgy vágjuk nagyobb méretű kockákra.
  6. A gombát pucoljuk és mossuk meg, majd távolítsuk el a tönköt (szárát), arra most nem lesz szükség (jó lesz töltött gombához vagy gombapörkölthöz).
  7. A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk cikkekre (olyan vastagra, hogy a pálcát még bele tudjuk szúrni).
  8. Forgassuk össze a zöldségeket egy tálban kevés sóval és borssal és olívaolajjal és rögtön kezdjük el szépen sorban felváltva felhúzogatni a saslik pálcára a zöldségeket, és a pácolt húskockákat úgy, hogy a pálcák két végén hagyjunk 2-3 cm-nyi helyet üresen.
  9. Ha elkészültünk a nyársakkal, tegyük egy 20×30 cm-es tepsire!
  10. A nyársakkal teli tepsit toljuk be az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük pirosra.
  11. A sütési idő felénél érdemes megfordítani a nyársakat, hogy minden oldaluk egyformán süljön meg.  (A sütési idő lehet pár perccel több vagy kevesebb, sütőtől függően.)
  12. Amint megsültek a nyársakon a zöldségek és a hús is, kivesszük a sütőből és frissen fogyasztható.
Csirke saslik sütőben csirkemellből
Csirke saslik sütőben csirkemellből

Tipp: Igazság szerint én nem erőltetnék hozzá köretet, mert a sok zöldség igazán laktatóvá teszi ezt a rablóhúst, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor készíthet hozzá barnarizst, bulgurt, kuszkuszt…stb. 

A bulgur elkészítéséről szóló bejegyzésemben megtanítom, hogyan kell elkészíteni a bulgurt gyorsan, egyszerűen, a tűzhely bekapcsolása nélkül! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Vélemény, hozzászólás?