Tejbebulgur – bulgur édesen

Tejbebulgur: tudtad, hogy a bulgur édesen is elkészíthető, nemcsak sósan, köretként?

Nincs is tökéletesebb diétás reggeli vagy uzsonna egy finom bulgur desszertnél, a kedvenc (diétádnak megfelelő) feltéttel megpakolva!

Tejberizs imádóknak kötelező diétás recept! 😉

Tejbebulgur (diétás desszert recept, bulgur édesen)

Tejbebulgur recept

Hozzávalók (2 adag):

  • 15 dkg bulgur
  • 0,5 liter kókusztej (nálam 2 dl kókuszkrémből 3 dl vízzel hígítva)
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • egy csipet himalája só

Elkészítése:

  1. A bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni.
  2. Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük.
  3. Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!
  4. Diéta és ízlés szerint édesítőszeres fahéjjal, kakaóporral, gyümölccsel frissen fogyasztható.

Tápérték adatok:

100 gramm tartalmaz (kakaó, fahéj, gyümölcs és mindenféle feltét nélkül):

  • 141,4 kcal
  • 15,8 g szénhidrát
  • 2,7 g fehérje
  • 7,4 g zsír

Tejberizs imádóknak szintén bakancslistás diétás recept! >>> Diétás tejberizs basmati rizsből

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása  miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?