Tejbebulgur – bulgur édesen

Tejbebulgur: tudtad, hogy a bulgur édesen is elkészíthető, nemcsak sósan, köretként?

Nincs is tökéletesebb diétás reggeli vagy uzsonna egy finom bulgur desszertnél, a kedvenc (diétádnak megfelelő) feltéttel megpakolva!

Tejberizs imádóknak kötelező diétás recept! 😉

Tejbebulgur (diétás desszert recept, bulgur édesen)

Tejbebulgur recept

Hozzávalók (2 adag):

  • 15 dkg bulgur
  • 0,5 liter kókusztej (nálam 2 dl kókuszkrémből 3 dl vízzel hígítva)
  • 2 dkg stevia eritrit keverék
  • egy csipet himalája só

Elkészítése:

  1. A bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni.
  2. Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük.
  3. Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!
  4. Diéta és ízlés szerint édesítőszeres fahéjjal, kakaóporral, gyümölccsel frissen fogyasztható.

Tápérték adatok:

100 gramm tartalmaz (kakaó, fahéj, gyümölcs és mindenféle feltét nélkül):

  • 141,4 kcal
  • 15,8 g szénhidrát
  • 2,7 g fehérje
  • 7,4 g zsír

Tejberizs imádóknak szintén bakancslistás diétás recept! >>> Diétás tejberizs basmati rizsből

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?