Tejbebulgur: tudtad, hogy a bulgur édesen is nagyon finom, nemcsak sósan, köretként?
Nincs is tökéletesebb diétás reggeli vagy uzsonna egy finom bulgur desszertnél, a kedvenc (diétádnak megfelelő) feltéttel megpakolva!
Tejberizs imádóknak kötelező diétás recept! 😉
Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak
Bulgur elkészítése köretnek
Rakott brokkoli csirkemellel, rizs helyett bulgurral
Paradicsomos bulgur (török rizs) készítése
Diétás tejbebulgur recept
Hozzávalók (2 adag):
- 15 dkg bulgur
- 0,5 liter kókusztej (nálam 2 dl kókuszkrémből 3 dl vízzel hígítva), de 1,5 %-os tehéntejjel is készíthető
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- egy csipet himalája só
Elkészítése:
- A bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni.
- Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük.
- Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!
- Diéta és ízlés szerint édesítőszeres fahéjjal, kakaóporral, gyümölccsel frissen fogyasztható.
- Bulgurkoch (bulgur felfújt) is készíthető belőle.
A kuszkusz bulgur közötti különbségről ITT olvass bővebben!
Tejberizs imádóknak szintén bakancslistás diétás recept! >>> Diétás tejberizs basmati rizsből
100 g tejbebulgur átlagos tápértéke (kakaó, fahéj, gyümölcs és mindenféle feltét nélkül):
- 141,4 kcal
- 15,8 g szénhidrát
- 2,7 g fehérje
- 7,4 g zsír
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!