Diétás tejbebulgur cukor nélkül

Tejbebulgur: tudtad, hogy a bulgur édesen is elkészíthető, nemcsak sósan, köretként?

Nincs is tökéletesebb diétás reggeli vagy uzsonna egy finom bulgur desszertnél, a kedvenc (diétádnak megfelelő) feltéttel megpakolva!

Tejberizs imádóknak kötelező diétás recept! 😉

Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak

Tejbebulgur (diétás desszert recept, bulgur édesen)

Bulgur elkészítése köretnek

Rakott brokkoli csirkemellel, rizs helyett bulgurral

Paradicsomos bulgur (török rizs) készítése

Diétás tejbebulgur recept

Hozzávalók (2 adag):

  • 15 dkg bulgur
  • 0,5 liter kókusztej (nálam 2 dl kókuszkrémből 3 dl vízzel hígítva)
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • egy csipet himalája só

Elkészítése:

  1. A bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni.
  2. Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük.
  3. Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!
  4. Diéta és ízlés szerint édesítőszeres fahéjjal, kakaóporral, gyümölccsel frissen fogyasztható.
  5. Bulgurkoch (bulgur felfújt) is készíthető belőle.

A kuszkusz bulgur közötti különbségről ITT olvass bővebben!

Tejberizs imádóknak szintén bakancslistás diétás recept! >>> Diétás tejberizs basmati rizsből

100 g tejbebulgur átlagos tápértéke (kakaó, fahéj, gyümölcs és mindenféle feltét nélkül):

  • 141,4 kcal
  • 15,8 g szénhidrát
  • 2,7 g fehérje
  • 7,4 g zsír

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása  miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

 

Vélemény, hozzászólás?