Paradicsomos bulgur, avagy török rizs, amit minden gyros imádó jól ismer!
A török rizs szinte az egyetlen diétás köret, amit a török büfékben tudsz enni (persze csak ha az elkészítéséhez használt paradicsomlé is cukor és adalékanyag mentes!).
Mostantól kezdve viszont otthon is el tudod készíteni, méghozzá egyszerűbben, mint gondolnád!
Mivel bulgurból készül, nem is kell bemutatni, hogy mennyire diétabarát, jót tesz a vércukorszintnek, ráadásul zsírszegény, finom és laktató.
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak
Még több diétás köret ötletet találsz ITT >>> Diétás Köretek
Így készíthetsz csökkentett szénhidráttartalmú pitát diétás gyroshoz >>> Diétás pita recept
Paradicsomos bulgur recept
Paradicsomos bulgur hozzávalók:
- 15 dkg bulgur
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl 100 %-os adalékanyag és cukormentes paradicsomlé
- himalája só ízlés szerint
Elkészítése:
- A bulgurt, a vizet és a paradicsomlevet egy lábasba öntjük és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a bulgur beszívja az összes vizet és paradicsomlevet.
- Ha megpuhult a bulgur, és felszívta az összes nedvességet, levesszük a fedőt, megsózzuk és frissen fogyasztjuk.
A kuszkusz bulgur közötti különbségről ITT olvass bővebben!
Natúr bulgur köretet készítenél? Kattints ide >>> Bulgur elkészítése
Rakott brokkoli csirkemellel, rizs helyett bulgurral
Tejbebulgur készítése
100 g paradicsomos bulgur (török rizs) tápértéke:
- 120 kcal,
- 26 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 1 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!