Rakott brokkoli csirkemellel, fehér rizs nélkül fogyókúrásan!
Miért jobb a rakott brokkoli csirkemellel, mint sertéscombbal?
Nézzük csak a tápértékeket (kivastagítottam a kedvezőbb értékeket):
- 100 g nyers csirkemell kalóriatartalma: 112 kcal, 100 g nyers sertéscomb kalóriatartalma: 163 kcal
- 100 g nyers csirkemell fehérjetartalma: 25 g, 100 g nyers sertéscomb fehérjetartalma: 21 g
- 100 g nyers csirkemell zsírtartalma: 1 g, 100 g nyers, sovány sertéscomb zsírtartalma: 8 g
- 100 g nyers csirkemell szénhidráttartalma: 1 g, 100 g nyers sertéscomb szénhidráttartalma: 0 g
A húsoknál általában a szénhidráttartalom elenyésző, így a fehérje, a zsír és a kalóriatartalom alapján hasonlítjuk őket össze.
Amint az láthatod, összességében a csirkemell kevesebb kalóriát, kevesebb zsírt és több fehérjét tartalmaz, így sokkal könnyebb, egészségesebb, diétásabb, mint a sertéscomb.
A rizs helyett most bulgurt használtam, de bármilyen diétás köretet tehetsz bele!
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak

Rakott brokkoli csirkemellel recept:
Hozzávalók:
- 30 dkg darált csirkemell filé
- 35 dkg rózsáira szedett brokkoli
- egy csipet szódabikarbóna
- 10 dkg bulgur
- 2 dl víz
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg kókuszzsír
- himalája só, bors, paprika ízlés szerint
- 450 g zsírszegény natúr joghurt tetejére
Elkészítése:
- A bulgurt a 2 dl vízzel elkészítjük és félretesszük (Hogy készül a bulgur? Kattints ide >>> bulgur elkészítése)
- A rózsáira szedett brokkolit egy lábasba tesszük és annyi vizet engedünk rá, amennyi pont ellepi.
- Adunk a brokkolihoz egy csipet szódabikarbónát és fedő alatt félpuhára főzzük.
- A megfőtt brokkolit leszűrjük és félretesszük hűlni.
- Amíg a brokkoli fő, elkészítjük a pörköltalapot: a vöröshagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük.
- Lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a pirospaprikát és a borsot.
- Fél deci vízzel felengedjük, majd visszarakjuk a tűzhelyre és a vizet elfőzzük (zsírjára pirítjuk).
- A pörköltalapra rátesszük a darált csirkemellet, megsózzuk és elkeverjük benne.
- Gyakori kevergetés mellett kb. 10 perc alatt megpuhul a csirkemell és elfő a leve.
- Ekkor hozzákeverjük az elkészített bulgurt.
- A brokkoli felét a tepsi aljára rétegezzük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a bulgurral elkevert, párolt csirkemellet.
- A maradék brokkolit eloszlatjuk a bulguros hús tetején, majd a natúr joghurttal leöntjük.
- 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (akkor jó, ha a joghurt elkezd pirulni).

100 g rakott brokkoli átlagos tápértéke:
- 63 kcal
- 9 g szénhidrát
- 3 g fehérje
- 2 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több diétás recept brokkoliból >>> Brokkolis Receptek
Még több darált húsos recept ötlet ITT >>> Diétás Darált Húsos Receptek
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:



2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!