Diétás Madártej cukor, liszt és pudingpor nélkül.
Mi ugyanis sosem használtunk a vanília öntethez sem pudingport , sem lisztet, mégis mindig krémes lett a végeredmény!
Ha Te eddig liszttel vagy pudingporral készítetted a madártejet, próbáld ki ezt a receptet és garantálom, hogy soha többé nem akarod majd másképp főzni a madártejet!

Diétás madártej elkészítése – a recept:
Madártej hozzávalói 4 adaghoz:
- 1 l tej vagy kókusztej
- 4 db M-es tojás
- 30+30 g stevia eritrit keverék
- 20 g vaníliás negyedannyi vaníliás cukor helyett
- 1 csipet himalája só
Felverhető-e a tojásfehérje hab cukor nélkül, édesítőszerrel?
Madártej elkészítése:
- A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
- Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
- A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
- A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
- Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
- Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
- Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
- Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
- Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
- A tojással elkevert tejet beleöntjük a forrásban lévő tejbe és folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik.
- A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.

100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (1,5 %-os tehéntejjel):
- 59 kcal,
- 4 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 2 g zsír.
100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (kókusztejjel):
- 32 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 1 g zsír..
Még egyszerűbb, még diétásabb madártej recept ITT >>> Mikrós madártej recept
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!