Diétás madártej cukor, puding és liszt nélkül

Diétás Madártej cukor, liszt és pudingpor nélkül.

Mi ugyanis sosem használtunk a vanília öntethez sem liszt helyett pudingport , sőt igazából lisztet sem, mégis mindig tökéletes lett a végeredmény!

Ha Te eddig liszttel vagy pudingporral készítetted a madártejet, próbáld ki ezt a receptet és garantálom, hogy soha többé nem akarod majd másképp főzni a madártejet!

Diétás madártej
Diétás madártej

Diétás madártej elkészítése – a recept:

Madártej hozzávalói 4 adaghoz:

A recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Madártej elkészítése:

  1. A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
  2. Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
  3. A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
  4. A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  5. Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
  6. Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
  7. Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
  8. Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
  9. Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
  10. A tojással elkevert tejet beleöntjük a forrásban lévő tejbe és folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik.
  11. A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.
Madártej elkészítése diétásan, liszt és pudingpor nélkül
Madártej elkészítése diétásan, liszt és pudingpor nélkül

100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (1,5 %-os tehéntejjel):

  • 59  kcal,
  • 4 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 2 g zsír.

100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (kókusztejjel):

  • 32  kcal,
  • 1 g szénhidrát,
  • 2 g fehérje,
  • 1 g zsír

Ha szeretnél hasonló finomságokkal fogyni és életmódot váltani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS RÉSZLETEI ITT!

Felverhető-e a tojásfehérje hab cukor nélkül, édesítőszerrel?

Még egyszerűbb, még diétásabb madártej recept ITT >>> Mikrós madártej recept

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Vélemény, hozzászólás?