Diétás Madártej cukor, liszt és pudingpor nélkül.
Mi ugyanis sosem használtunk a vanília öntethez sem liszt helyett pudingport , sőt igazából lisztet sem, mégis mindig tökéletes lett a végeredmény!
Ha Te eddig liszttel vagy pudingporral készítetted a madártejet, próbáld ki ezt a receptet és garantálom, hogy soha többé nem akarod majd másképp főzni a madártejet!
Diétás madártej elkészítése – a recept:
Madártej hozzávalói 4 adaghoz:
- 1 l tej vagy kókusztej
- 4 db M-es tojás
- 30+30 g Dia-Wellness negyedannyi édesítő
- 20 g vaníliás negyedannyi vaníliás cukor helyett
- 1 csipet himalája só
A recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Madártej elkészítése:
- A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
- Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
- A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
- A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
- Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
- Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
- Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
- Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
- Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
- A tojással elkevert tejet beleöntjük a forrásban lévő tejbe és folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik.
- A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.
100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (1,5 %-os tehéntejjel):
- 59 kcal,
- 4 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 2 g zsír.
100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (kókusztejjel):
- 32 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 1 g zsír
Ha szeretnél hasonló finomságokkal fogyni és életmódot váltani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS RÉSZLETEI ITT!
Felverhető-e a tojásfehérje hab cukor nélkül, édesítőszerrel?
Még egyszerűbb, még diétásabb madártej recept ITT >>> Mikrós madártej recept
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!