Tepsis bundáskenyér másképp, sütőben sütve, bő olaj nélkül.
Többször próbálkoztam már diétás bundáskenyeret sütőben sütni, de ha a bundás kenyér tepsiben készül, bárki bármit mond, nem elég csak tojásba mártani, mert akkor pihe puha bundi helyett ropogós pirítós lesz a végeredmény.
Most azonban egy kis ravaszsággal végre sikerült megsütnöm a legfinomabb diétás, tepsis bundáskenyeret, ami nem tocsog az olajban, így a tepsis bundás kenyér kalória tartalma is lényegesen kevesebb, mintha hagyományos módon készítetted volna!

Tepsis bundáskenyér recept:
Tepsis bundáskenyér hozzávalói 3 szelethez:
- 3 szelet (5 dkg/szelet, össz. 15 dkg) zabkenyér (vagy bármilyen más diétás kenyér)
- 2 db M-es tojás
- 2 evőkanál (40 gramm) natúr joghurt
- 1 gerezd (20 gramm) fokhagyma
- egy csipet himalája só
Tepsis bundáskenyér elkészítése:
- A tojást keverjük simára a natúr joghurttal, majd adjuk hozzá a sót és reszeljük bele a fokhagymát.
- A kenyérszeleteket mártsuk bele a joghurtos keverékbe, és emeljük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe. (Amikor kivesszük a joghurtos keverékből, ügyeljünk arra, de ne csöpögtessük le a kenyérről a keveréket, inkább nyúljunk alá egy villával és úgy emeljük át!)
- 220 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt vagy extra szűz olivaolajjal befújt tepsiben süssük aranybarnára.
- Friss zöldségekkel, egy csésze zöld teával laktató diétás reggeli!
Így is készíthetsz még diétás bundáskenyeret (szénhidrátmentes) >>> Diétás bundáskenyér recept
1 szelet tepsis bundás kenyér kalória és szénhidráttartalma*:
- 100 gramm 173,5 kcal és 19 gramm szénhidrátot tartalmaz.
- 3 egyforma szelet kenyér esetén 1 szelet 168 kcal, 18 gramm szénhidrátot tartalmaz.
(*A tápértékekek a belinkelt zabkenyérből készült bundáskenyérre vonatkoznak. Más kenyérrel a tápérték változik.)
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Diétás kenyér receptek a tepsis bundáskenyér készítéséhez:
(a recept leírásáért kattints a címére!)



2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!