Teljes kiőrlésű pizza tekercs diétás reggelire!

Teljes kiőrlésű pizza tekercsről (diétás stromboliról) mostanában hallottam először, amikor megpillantottam az egyik külföldi receptes oldalon. … Hogy eddig hol volt ez az egyszerű, de nagyon finom recept, nem is értem?

Mindenesetre egy kis utánaolvasás után kiderült, hogy egy retro gasztroőrületről van szó, ami a saját korában olyan lehetett, mint mostanság pl. a macaron vagy más időszakos kajadivatok.

Úgy voltam vele, hogy ha már pizzából készül, akkor rossz nem lehet, így én is megalkottam a saját diétás receptemet, teljes kiőrlésű lisztből! Diétás reggeli gyanánt bármikor bevethető és jól fagyasztható! Érdemes hétvégén dupla adagot készíteni, így jó pár napra megszabadulhattok a reggeli készítéstől a nagy rohanásban!

Teljes kiőrlésű pizza tekercs, diétás stromboli
Teljes kiőrlésű pizza tekercs, diétás stromboli

Teljes kiőrlésű pizza tészta recept a pizza tekercshez:

Hozzávalók (6 db pizza tekercshez): 

  • 17 dkg teljes kiőrlésű liszt + 1 dkg a szóráshoz
  • 3 dkg búzasikér
  • 2 evőkanál (16 g) folyékony kókuszolaj
  • 2 kávéskanál himalája só
  • 175 ml langyos víz
  • 1 evőkanál adalékmentes pizza fűszerkeverék
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál étkezési szódabikarbóna

Teljes kiőrlésű pizza tészta elkészítése: 

  1. Az almaecetet egy kis tálba öntjük és belekeverjük a szódabikarbónát, majd megvárjuk, míg elpezseg.
  2. A teljes kiőrlésű lisztet elkeverjük a pizzafűszerrel, a búzasikérrel és a sóval, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és az almaecetben elpezsegtetett szódabikarbónát.
  3. A tésztát elkezdjük öszegyúrni, majd apránként a langyos vizet is hozzáadjuk és egynemű tésztává gyúrjuk.
  4. Megszórjuk egy minimális mennyiségű liszttel a szilikonlapot (vagy a gyúródeszkát, ki mivel dolgozik) és 35×27 cm-es téglalapra nyújtjuk ki a pizza tésztát.

Teljes kiőrlésű pizza tekercs készítése (6 db):

  1. A kinyújtott pizzatésztát 6 db egyenlő méretű kockára vágjuk.
  2. Megkenjük mindegyik tésztalapot cukormentes ketchuppal, megszórjuk adalékanyag mentes pizza fűszerkeverékkel, majd mindegyikre teszünk két-két szelet csirkemell sonkát és egy-egy vékony szelet light trappista sajtot.
  3. Ez után a tésztalapok két szélét kb. 1-1 cm-es sávban behajtjuk és feltekerjük.
  4. Megkenjük mindegyiket 1 felvert tojással és megszórjuk csipetnyi chia maggal és szezámmaggal. Chia mag és szezámmag helyett bármilyen magot, magkeveréket lehet használni!
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

1 db teljes kiőrlésű pizza tekercs (6 db egyforma esetén) 20  gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?