Zöldséggel töltött csirkecomb fázisfotókkal

Zöldséggel töltött csirkecomb: a hagyományos, kenyérrel töltött csirkecomb helyett egy nagyon jó diétás ebéd recept.

A kenyér (vagy zsemle) töltelék helyett zöldségeket és kölest használtam ennek a diétás töltött csirkecombnak az elkészítéséhez és mondhatom, hogy laktató, finom, a hagyományoshoz nagyon hasonlító, mégis sokkal egészségesebb töltött csirkecombok sültek ki belőle!

Nemcsak melegen, hanem hidegen is finom, ezért egy doboz salátával azok is magukkal vihetik a munkahelyre, akiknek nincs melegítési lehetőségük!

Zöldséggel töltött csirkecomb
Zöldséggel töltött csirkecomb

Zöldséggel töltött csirkecomb recept

A zöldséggel töltött csirkecomb hozzávalói:

  • 3 db egész csirkecomb
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db kisebb cukkini
  • fél kaliforniai paprika
  • 3 dkg átmosott köles
  • 1 egész tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál adalékanyag mentes vegeta
  • 1 kávéskanál himalája só
  • fél kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál adalékanyag mentes csirke fűszerkeverék
  • 1+1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 dl víz

    A zöldséggel töltött csirkecomb töltelék elkészítése:

    1. A cukkinit és a padlizsánt félkarikára vágjuk, a kaliforniai paprikát felkockázzuk.
    2. A hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál kókuszzsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkinit, a padlizsánt és a kaliforniai paprikát.
    3. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pár perc alatt félpuhára pároljuk.
    4. Ez után levesszük a fedőt, és úgy főzzük tovább, hogy a víz elpárologjon alóla. Ha kész, 10 percre félretesszük hűlni.
    5. Miután kihűlt, hozzákeverjük az átmosott kölest és a felvert tojást, majd jól összekeverjük.
    6. A csirkecombok bőrét egy fakanál nyelével fellazítjuk, majd mindegyik csirkecomb bőre alá 4-5 teáskanál tölteléket töltünk.
    7. A csirkecombok végeit a bőr szélénél fogpiszkálóval lezárjuk.
    8. A töltött csirkecombokat megszórjuk adalékanyag mentes csirke fűszerkeverékkel.

    A zöldséggel töltött csirkecomb sütése:

    1. A csirkecombokat tepsibe helyezzük és mellé teszünk 1 evőkanál kókuszzsírt, plusz 1 dl vizet, majd alufóliával lefedve a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
    2. 40 percig hagyjuk puhulni a csirkecombokat, majd kivesszük a sütőből és ellenőrizzük: ha a csirkecombok végénél a csontról kezd felszakadni a bőr, a hús megpuhult, le lehet venni az alufóliát róla.
    3. Miután levettük az alufóliát, a hús alatt lévő pecsenyelével való rendszeres locsolgatás mellett addig sütjük a csirkecombokat, amíg a csirke bőre ropogós és aranybarna nem lesz.
    4. Mivel magában a töltelékben már van szénhidrát (a köles), ezért rizs vagy más diétás köret helyett friss salátát ajánlok hozzá!
    5. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom diétás ebéd!

Mivel ez egy vasárnapi ebéd volt nálunk, nem mértem le sem a csirkecombokat, sem a zöldségeket, így most pontos ch értéket nem számoltam a recepthez. Érdemi szénhidrát mennyiséget a receptben csak a köles tartalmaz, összesen 21,5 grammot. Ez 3 db egész csirkecombra leosztva 7 gramm CH + a minimális ch-t tartalmazó zöldségek, fűszerek ch tartalma. 

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Vélemény, hozzászólás?