Zöldséggel töltött csirkecomb: nagy családi kedvencünk, a hagyományos, kenyérrel töltött csirkecomb helyett egy nagyon jó diétás recept.
Ha jól sejtem, nemcsak nálunk, hanem még sok ezer magyar családban kerül gyakran asztalra ez a finom étel!
A kenyér (vagy zsemle) töltelék helyett zöldségeket és kölest használtam és mondhatom, hogy laktató, finom, a hagyományoshoz nagyon hasonlító töltött csirkecombok sültek ki a tepsimben!
Nemcsak melegen, hanem hidegen is finom, ezért egy doboz salátával azok is magukkal vihetik a munkahelyre, akiknek nincs melegítési lehetőségük!

Zöldséggel töltött csirkecomb recept
A zöldséggel töltött csirkecomb hozzávalói:
- 3 db egész csirkecomb
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db kisebb cukkini
- fél kaliforniai paprika
- 3 dkg átmosott köles
- 1 egész tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál adalékanyag mentes vegeta
-
1 kávéskanál himalája só
-
fél kávéskanál őrölt bors
-
1 evőkanál adalékanyag mentes csirke fűszerkeverék
-
1+1 evőkanál kókuszzsír
-
1 dl víz
A zöldséggel töltött csirkecomb töltelék elkészítése:
- A cukkinit és a padlizsánt félkarikára vágjuk, a kaliforniai paprikát felkockázzuk.
- A hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál kókuszzsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkinit, a padlizsánt és a kaliforniai paprikát.
- Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pár perc alatt félpuhára pároljuk.
- Ez után levesszük a fedőt, és úgy főzzük tovább, hogy a víz elpárologjon alóla. Ha kész, 10 percre félretesszük hűlni.
- Miután kihűlt, hozzákeverjük az átmosott kölest és a felvert tojást, majd jól összekeverjük.
-
Zöldséggel töltött csirkecomb tölteléke - A csirkecombok bőrét egy fakanál nyelével fellazítjuk, majd mindegyik csirkecomb bőre alá 4-5 teáskanál tölteléket töltünk.
-
Zöldséggel töltött csirkecomb – csirkecomb előkészítése - A csirkecombok végeit a bőr szélénél fogpiszkálóval lezárjuk.
- A töltött csirkecombokat megszórjuk adalékanyag mentes csirke fűszerkeverékkel.
Zöldséggel töltött csirkecomb – nyersen megtöltve
A zöldséggel töltött csirkecomb sütése:
- A csirkecombokat tepsibe helyezzük és mellé teszünk 1 evőkanál kókuszzsírt, plusz 1 dl vizet, majd alufóliával lefedve a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- 40 percig hagyjuk puhulni a csirkecombokat, majd kivesszük a sütőből és ellenőrizzük: ha a csirkecombok végénél a csontról kezd felszakadni a bőr, a hús megpuhult, le lehet venni az alufóliát róla.
- Miután levettük az alufóliát, a hús alatt lévő pecsenyelével való rendszeres locsolgatás mellett addig sütjük a csirkecombokat, amíg a csirke bőre ropogós és aranybarna nem lesz.
- Mivel magában a töltelékben már van szénhidrát (a köles), ezért rizs vagy más diétás köret helyett friss salátát ajánlok hozzá!
- Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom diétás ebéd!
Mivel ez egy vasárnapi ebéd volt nálunk, nem mértem le sem a csirkecombokat, sem a zöldségeket, így most pontos ch értéket nem számoltam a recepthez. Érdemi szénhidrát mennyiséget a receptben csak a köles tartalmaz, összesen 21,5 grammot. Ez 3 db egész csirkecombra leosztva 7 gramm CH + a minimális ch-t tartalmazó zöldségek, fűszerek ch tartalma.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!