Zöldséggel töltött csirkecomb: a hagyományos, kenyérrel töltött csirkecomb helyett egy nagyon jó diétás ebéd recept.
A kenyér (vagy zsemle) töltelék helyett zöldségeket és kölest használtam ennek a diétás töltött csirkecombnak az elkészítéséhez és mondhatom, hogy laktató, finom, a hagyományoshoz nagyon hasonlító, mégis sokkal egészségesebb töltött csirkecombok sültek ki belőle!
Nemcsak melegen, hanem hidegen is finom, ezért egy doboz salátával azok is magukkal vihetik a munkahelyre, akiknek nincs melegítési lehetőségük!
Zöldséggel töltött csirkecomb recept
A zöldséggel töltött csirkecomb hozzávalói:
- 3 db egész csirkecomb
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db kisebb cukkini
- fél kaliforniai paprika
- 3 dkg átmosott köles
- 1 egész tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál adalékanyag mentes vegeta
-
1 kávéskanál himalája só
-
fél kávéskanál őrölt bors
-
1 evőkanál adalékanyag mentes csirke fűszerkeverék
-
1+1 evőkanál kókuszzsír
-
1 dl víz
A zöldséggel töltött csirkecomb töltelék elkészítése:
- A cukkinit és a padlizsánt félkarikára vágjuk, a kaliforniai paprikát felkockázzuk.
- A hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál kókuszzsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkinit, a padlizsánt és a kaliforniai paprikát.
- Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pár perc alatt félpuhára pároljuk.
- Ez után levesszük a fedőt, és úgy főzzük tovább, hogy a víz elpárologjon alóla. Ha kész, 10 percre félretesszük hűlni.
- Miután kihűlt, hozzákeverjük az átmosott kölest és a felvert tojást, majd jól összekeverjük.
- A csirkecombok bőrét egy fakanál nyelével fellazítjuk, majd mindegyik csirkecomb bőre alá 4-5 teáskanál tölteléket töltünk.
- A csirkecombok végeit a bőr szélénél fogpiszkálóval lezárjuk.
- A töltött csirkecombokat megszórjuk adalékanyag mentes csirke fűszerkeverékkel.
A zöldséggel töltött csirkecomb sütése:
- A csirkecombokat tepsibe helyezzük és mellé teszünk 1 evőkanál kókuszzsírt, plusz 1 dl vizet, majd alufóliával lefedve a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- 40 percig hagyjuk puhulni a csirkecombokat, majd kivesszük a sütőből és ellenőrizzük: ha a csirkecombok végénél a csontról kezd felszakadni a bőr, a hús megpuhult, le lehet venni az alufóliát róla.
- Miután levettük az alufóliát, a hús alatt lévő pecsenyelével való rendszeres locsolgatás mellett addig sütjük a csirkecombokat, amíg a csirke bőre ropogós és aranybarna nem lesz.
- Mivel magában a töltelékben már van szénhidrát (a köles), ezért rizs vagy más diétás köret helyett friss salátát ajánlok hozzá!
- Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom diétás ebéd!
Mivel ez egy vasárnapi ebéd volt nálunk, nem mértem le sem a csirkecombokat, sem a zöldségeket, így most pontos ch értéket nem számoltam a recepthez. Érdemi szénhidrát mennyiséget a receptben csak a köles tartalmaz, összesen 21,5 grammot. Ez 3 db egész csirkecombra leosztva 7 gramm CH + a minimális ch-t tartalmazó zöldségek, fűszerek ch tartalma.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!