Csirke húskrém készítése házilag

Csirke húskrém készítése házilag : az egyik legjobb dolog, ami a vasárnapi húslevesből megmaradt hússal történhet!
Bolti májkrém  és felvágottak helyett már sokféle egészséges diétás szendvicskrémet találtok a blogon, de szerintem ez a csirke húskrém (húspástétom, csirkepástétom) lesz mind közül a legnagyobb kedvencetek!
Egy szelet teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kenyérre kenve, sok-sok friss zöldséggel nagyon finom, és egészséges szendvics készíthető belőle diétás reggelihez, vagy zöldpaprikába töltve nagyon finom diétás vacsora!
Csirke húskrém házilag
Csirke húskrém házilag

A csirke húskrém hozzávalói (2 adag): 

  • 2 db felső csirkecomb (vagy bármilyen maradék sült/főtt csirkehús)
  • 1+1 kávéskanál rózsaszín himalája só
  • víz vagy húsleves (ez csak akkor kell, ha nem maradék főtt/sült húsból készül)
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 evőkanál (5 dkg) natúr görög joghurt (aki érzékeny rá, használjon rizstejszínt vagy zabtejszínt, vagy kókuszolajjal helyettesítse)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kávéskanál őrölt bors
  • 1 púpozott evőkanál cukormentes mustár
  • friss vagy szárított zöld fűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem…stb.) ízlés szerint

A csirke húskrém készítése:

1. A csirkecombokat megmossuk és himalája sóval ízesített vízben (ha van húslevesünk, azzal sokkal finomabb) a forrástól számítva kb. 40 perc alatt puhára főzzük. (Ha maradék húsból dolgozunk, ez a lépés kimarad.)

2. Miután a csirkecombok megpuhultak, leszedjük róluk a bőrt (nem lesz rá szükség).
3. A húst lefejtjük a csontokról és egy tálba rakjuk.
4. A lefejtett csirkehúshoz adjuk az ízesítőket: maradék 1 teáskanál himalája sót, a borsot, a cukormentes mustárt, a fűszernövényeket, az olvasztott kókuszzsírt és a reszelt fokhagymát, majd botmixerrel az egészet krémesre turmixoljuk.
5. Frissen, egy szelet teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kenyérre kenve, sok friss zöldséggel tökéletes diétás reggeli, zöldpaprikába töltve szuper fogyókúrás vacsora!
Jó étvágyat kívánok!
Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Csirke húskrém készítése házilag - menyaszorp.hu Gabi fotója
Csirke húskrém készítése házilag – menyaszorp.hu Gabi fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?