Sóágyon sült csirke , ami lehet akár egész csirke vagy bármilyen alkatrésze (csak csirkecomb, csirkemell, csirkeszárny) is!
Kipróbáltam már egész csirkével és a legutóbb csirkecombbal is. Különbség csak a sütési időben volt (az egész csirkét tovább kellett sütni), de egyébként mindkét esetben nagyon omlósra, puhára, szaftosra sült a csirke anélkül, hogy egy leheletnyi zsiradékot adtam volna hozzá, a bőre pedig ugyanúgy ropog (ha nem húzzuk le).
Így csupán a húsban lévő természetes (jó) zsírtartalommal kell számolnunk, ami egy szuper dolog, hiszen sokkal alacsonyabb kalóriatartalmú lett az ebéd, mintha a sült húst még plusz olajjal locsoltuk volna meg!
Sóágyon sült csirke recept
Sóágyon sült csirke hozzávalók:
- 2 db egész csirkecomb
- 0,5 kg Dia-Wellness parajdi só ( ITT KAPHATÓ )
Sóban sült csirke elkészítése:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A tepsi aljára szórom a sót.
- Bedörzsölöm a csirke bőrét és – ha egész csirke – a belsejét is a parajdi sóval.
- Ráfektetem az egész csirkét / csirkecombokat /csirkemellet a sóágyra.
- Alufóliával szorosan lefedem a tepsit, hogy sehol ne jöhessen ki sütés közben a gőz.
- Előmelegített sütőben egész csirke esetén 180 fokon 60 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és oldalanként még 15-15 percig pirítjuk, csirkecomb esetén 45 percig fólia alatt és 15 percig fólia nélkül (ez a sütőtől és a csirkecombok méretétől függően változhat, kisebb comboknak kevesebb sütési idő is elég lehet).
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több diétás recept csirkecombból itt >>> Csirkecomb Receptek
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!