Mogyoróvajas csirke pár egyszerű hozzávalóból.
Ha szereted az egzotikus ízeket, most ötvözheted ezt a szenvedélyedet az életmódváltással, mivel a mogyoróvajas csirke egy nagyon egyszerűen elkészíthető, magas fehérjetartalmú, tökéletesen életmódváltásba illeszthető diétás ebéd!
Mogyoróvajas csirke recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 3 ek. szójaszósz
- 4 ek. MyProtein 100 % krémes mogyoróvaj (ITT kapható 41 % kedvezménnyel!*) – ez nem mogyorókrém, és nem Nutella!
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 1+2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 0,5 citrom leve
- Só , bors
*A kedvezmény a kosárba rakás után a pénztárban kerül levonásra!
A mogyoróvajas csirke elkészítésének pontos menetét az alábbi videón is megnézheted:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- A csirkemellet kockára vágjuk és 1 ek olajon megpirítjuk.
- Amíg a csirke sül, összekeverjük a szójaszószt a mogyoróvajjal, az édesítővel l, 2 ek. olívaolajjal, a citromlével es a fűszerekkel.
- Ha a csirke megpirult, keverjük hozzá a szószt, főzzük addig, míg a szósz át nem melegszik és bevonja a csirkemell kockákat.
- Főtt basmati rizzsel tálaljuk.
100 g mogyoróvajas csirke átlagos tápértéke (köret nélkül):
- 180 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 22 g fehérje,
- 9 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!