Mogyoróvajas csirke pár egyszerű hozzávalóból.
Ha szereted az egzotikus ízeket, most ötvözheted ezt a szenvedélyedet az életmódváltással, mivel a mogyoróvajas csirke egy nagyon egyszerűen elkészíthető, magas fehérjetartalmú, tökéletesen életmódváltásba illeszthető diétás ebéd!
Mogyoróvajas csirke recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 3 ek. szójaszósz
- 4 ek. MyProtein 100 % krémes mogyoróvaj (ITT kapható 41 % kedvezménnyel!*) – ez nem mogyorókrém, és nem Nutella!
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 1+2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 0,5 citrom leve
- Só , bors
*A kedvezmény a kosárba rakás után a pénztárban kerül levonásra!
A mogyoróvajas csirke elkészítésének pontos menetét az alábbi videón is megnézheted:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
- A csirkemellet kockára vágjuk és 1 ek olajon megpirítjuk.
- Amíg a csirke sül, összekeverjük a szójaszószt a mogyoróvajjal, az édesítővel l, 2 ek. olívaolajjal, a citromlével es a fűszerekkel.
- Ha a csirke megpirult, keverjük hozzá a szószt, főzzük addig, míg a szósz át nem melegszik és bevonja a csirkemell kockákat.
- Főtt basmati rizzsel tálaljuk.
100 g mogyoróvajas csirke átlagos tápértéke (köret nélkül):
- 180 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 22 g fehérje,
- 9 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
![Szaszkó Andi gasztroblogger Salátagyár Diétás Receptek](https://salatagyar.hu/wp-content/uploads/2022/10/20210918_152420.jpg)
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!