Vaníliás cukor helyett többféle édesítőt lehet már kapni, de nekem valahogy egyik sem az igazi.
Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de engem a vaníliás xilit puffaszt, meghajt, a vaníliás eritrit pedig egyszerűen ízetlen számomra.
A tökéletes megoldás vaníliás cukor helyett szerintem a házi vaníliás negyedannyi édesítő, mivel ennek tényleg igazi vaníliás cukor íze van, valódi vaníliával fűszerezve, kellemetlen mellékhatások nélkül.
Mivel nagyon kevés kell belőle egy-egy diétás süteménybe, ez a mennyiség több hónapra elegendő.
Ha látod, hogy fogyóban van, bátran töltsd utána natúr negyedannyival, át fogja venni a vanília ízt, illatot a lezárt dobozban!
Gasztroajándéknak is tökéletes!
(Persze ha Te a xilitet vagy az eritritet részesíted előnyben, akkor is készíthetsz ez alapján a diétás recept alapján házi vaníliás xilitet, illetve vaníliás eritritet!)
Vaníliás cukor helyett vaníliás negyedannyi édesítő recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 db nagyobb vaníliarúd
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Elkészítése:
- A negyedannyi édesítőt légmentesen zárható üvegbe vagy dobozba öntjük.
- A vaníliarudat hosszában felhasítjuk egy éles kés hegyével és a benne lévő magocskákat kikaparjuk.
- A kikapart magokat a negyedannyi édesítőhöz keverjük.
- Ezen a ponton kétféleképpen dönthetünk: elkeverjük a magokat az édesítőszerben, beledobjuk a fennmaradt rudakat és szépen lecsukjuk az üveget/dobozt minimum egy hétre, hogy a vanília minél jobban átjárja (így tettem én is), vagy
- a vanília magokkal elkevert édesítőszert kávédarálóban vagy aprítógépben összeőröljük. Így vaníliás porcukor helyettesítő lesz a végeredmény.
- A magjaitól megszabadított vanília rudat se dobjuk ki, tegyük azt is a magokkal elkevert édesítőbe! Később, amikor után töltjük az édesítős dobozt, jól fog jönni!
Próbáld ki a házi vaníliás negyedannyit például
100 g házi vaníliás negyedannyi édesítő tápértéke:
- 0 kcal,
- 99,4 g szénhidrát, melyből felszívódó szénhidráttartalom 0 g (a szervezetből felszívódás nélkül kiürül),
- 0 g fehérje
- 0,1 g zsír
Jó sütést! 🙂
Szaszkó Andi

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!