Kemény tojáshab cukor nélkül, édesítőszerrel.
Lehet, hogy ez eddig elképzelhetetlennek tűnt, de most viszont életmódot váltottál, és a cukorral készült tojásfehérje hab már nem illeszthető be az étkezésedbe?
Ilyenkor merül fel benned a kérdés, hogy édesítőszerrel is sikerülni fog-e olyan keményre felverni a tojásfehérjét, mint cukorral?
Megnyugtatlak, hogy IGEN!
Ugyanúgy tökéletes tojásfehérje habot készíthetsz nyírfacukorból (xilitből), eritritből, stevia porból és negyedannyi édesítőből is!
Itt azonban nem állnék meg, mert van még néhány dolog, ami fontos a tojásfehérje hab készítésénél:
Így készül a tökéletes tojáshab cukor nélkül diétás süteményekhez:
- a tál és a habverő is legyen makulátlanul tiszta és száraz!
- a tojás lehetőleg legyen szobahőmérsékletű!
- a tojás szétválasztásánál egy csepp tojássárgája vagy tojáshéj sem kerülhet a tojásfehérjébe!
- először kezdd el felverni a tojásfehérjét üresen, és amikor elveszíti a nyúlósságát, akkor add hozzá több részletben az édesítőszert!
- adhatsz a tojásfehérjéhez egy csipet himalája sót vagy frissen facsart citromlevet, attól még szebb tartása lesz a tojáshabnak!
Akkor jó a tojáshabod, ha nem csöppen le a habverőről és a habverő mintát hagy a felvert tojásfehérje habban! (És akkor, ha a tálat a fejed fölött megfordítod, akkor se folyik ki belőle a hab! 🙂 )
Az így – édesítőszerrel készült – tojásfehérje hab tökéletesen használható diétás sütik tetejére díszítéshez és ugyanúgy szárítható sütőben, mint a cukorral készült társa. Így készíthetsz akár habcsókot vagy pavlova tortát is cukor nélkül!

Íme a bizonyíték: néhány diétás tojáshabos sütemény receptem:
Szénhidrátcsökkentett piskóta diétás tortákhoz
Diétás habcsók készítése cukor nélkül
Diétás madártej cukormentes habgaluskával
Diétás Rákóczi túrós sütemény
Diétás cukormáz mézeskalácsra
Jó sütést kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!