Lehet-e kemény tojáshabot készíteni cukor nélkül, édesítőszerrel?

Kemény tojáshab cukor nélkül, édesítőszerrel.

Lehet, hogy ez eddig elképzelhetetlennek tűnt, de most viszont életmódot váltottál, és a cukorral készült tojásfehérje hab már nem illeszthető be az étkezésedbe?

Ilyenkor merül fel benned a kérdés, hogy édesítőszerrel is sikerülni fog-e olyan keményre felverni a tojásfehérjét, mint cukorral?

Megnyugtatlak, hogy IGEN!

Ugyanúgy tökéletes tojásfehérje habot készíthetsz nyírfacukorból (xilitből), eritritből, stevia porból és negyedannyi édesítőből is!

Itt azonban nem állnék meg, mert van még néhány dolog, ami fontos a tojásfehérje hab készítésénél:

Így készül a tökéletes tojáshab cukor nélkül diétás süteményekhez:

  • a tál és a habverő is legyen makulátlanul tiszta és száraz!
  • a tojás lehetőleg legyen szobahőmérsékletű!
  • a tojás szétválasztásánál egy csepp tojássárgája vagy tojáshéj sem kerülhet a tojásfehérjébe!
  • először kezdd el felverni a tojásfehérjét üresen, és amikor elveszíti a nyúlósságát, akkor add hozzá több részletben az édesítőszert!
  • adhatsz a tojásfehérjéhez egy csipet himalája sót vagy frissen facsart citromlevet, attól még szebb tartása lesz a tojáshabnak!

Akkor jó a tojáshabod, ha nem csöppen le a habverőről és a habverő mintát hagy a felvert tojásfehérje habban! (És akkor, ha a tálat a fejed fölött megfordítod, akkor se folyik ki belőle a hab! 🙂 )

Az így – édesítőszerrel készült – tojásfehérje hab tökéletesen használható diétás sütik tetejére díszítéshez és ugyanúgy szárítható sütőben, mint a cukorral készült társa. Így készíthetsz akár habcsókot vagy pavlova tortát is cukor nélkül!

Tojásfehérje hab készítése cukor nélkül
A Budai Egészségközpont diétás főzőiskolájában is teszteltük a cukormentes tojáshabot 🙂

Íme a bizonyíték: néhány diétás tojáshabos sütemény receptem:

Szénhidrátcsökkentett piskóta diétás tortákhoz

Diétás habcsók készítése cukor nélkül

Diétás madártej cukormentes habgaluskával

Diétás Rákóczi túrós sütemény

Diétás cukormáz mézeskalácsra

Jó sütést kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft.  támogatta.)

Vélemény, hozzászólás?