Liszt helyett pudingpor : tényleg diétásabb?

Print Friendly, PDF & Email

Liszt helyett pudingpor : tényleg diétásabb, jobb az életmódváltásban?

Tényleg kevesebb a szénhidrát a liszt helyett pudingporral készült palacsintában, kekszekben, piskótában, madártejben, mintha liszttel sűrítettük volna?

Proteines mikrós madártej fehérjeporból

Liszt helyett pudingpor : lássuk a számokat!

  • 10 dkg fehér liszt szénhidráttartalma: 70 g, gyors felszívódású szénhidrát
  • 10 dkg hagyományos vaníliás pudingpor szénhidráttartalma: 75 g gyors felszívódású szénhidrát

Mivel a számok sosem hazudnak, látható, hogy a hagyományos pudingpor egyáltalán nem diétásabb, mint a fehér liszt, sőt, még 5 grammal magasabb is annál a szénhidráttartalma és ugyanolyan gyorsan szívódik fel .

Így a piskóta liszt helyett pudingporral (pl. a pudingporos piskótatekercs is), a lisztmentes pudingporos palacsinta, a pudingporos keksz, a gyümölcsleves vagy a madártej pudingporral ugyanolyan hizlaló, egészségtelen, és ugyanúgy hirtelen megemeli a vércukorszintedet, (=ugyanolyan gyorsan éhes leszel utána) mintha sima liszttel készítenéd!

Vagyis minden olyan diétás(nak tűnő) recept, ami azt sugallja, hogy liszt helyett pudingporral készítve kevésbé hizlal egy édesség, félrevezetés!

(Kivéve persze, ha valaki gluténérzékeny, abban az esetben a liszt helyett a pudingpor jobb megoldás, mint a búzaliszt, de még így sem a legjobb, ha fogyni is szeretne!)

Ez persze csak a hagyományos pudingporokra vonatkozik, nem a rostokkal dúsított diétás pudingokra, mivel azok a magasabb rost és fehérje tartalom miatt lassabban szívódnak fel, így laktatóbbak és kevésbé terhelik a vércukorszintet. (Rostokkal dúsított diétásabb pudingporok ITT  >>> Diétás Pudingpor lelőhely)

Diétás meggyleves cukor nélkül

Valójában pudingpor nélkül is szuperjól el lehet készíteni

Összeállította: 

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Vélemény, hozzászólás?