Mikrós madártej főzés nélkül, 2 perc alatt, diétásan. A lehető leggyorsabban és legdiétásabban!
Megkívántam egy kis édességet, ezért összeütöttem egy szinte már majdnem szénhidrátmentes diétás madártejet.
Eddig ebben nincs is semmi érdekesség, máskor is készítettem már diétás madártejet , de ez most egy kicsit más.
Sokkal inkább alakbarát, egy igazi fitness recept.
Hogy miben más ez a mikrós madártej, mint a hagyományosan készülő, cukormentes madártej receptem?
- pikk-pakk, 2 perc alatt kész a hab és az öntet is,
- nem kell főzni, nem kell egy órát ott állni izzadva a tűzhely felett, amíg megfőnek a habgaluskák,
- nem kozmál oda a tej,
- azonnal csillapítja az édesség ehetnékedet,
- mindezt hízás és bűntudat nélkül, sőt!
- nagyon is laktató,
- nem tejből készült,
- laktózmentes,
- cukormentes,
- támogatja a fogyásodat, és
- ráadásul isteni finom!
Ha azt hiszed, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen, mutatom a receptet, próbáld ki Te is!
Proteines mikrós madártej recept:
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 1 tojásfehérje
- 1 kávéskanál (5 g) negyedannyi édesítő
- 1 adagolókanál MyProtein Diet Protein Blend fehérjepor (ITT VESZEM)*
- 2 dl víz
*kattints a linkre, tedd kosárba a terméket és a pénztárnál -41 % kedvezményt kapsz az árból!
Elkészítése:
- A tojásfehérjét a negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük.
- Egy tányérra kiöntjük, egy kanállal óvatosan szétterítjük (ne törjük össze!) és betesszük a mikróba (nálam 620 Watton készült) 1 percre.
- Amíg a mikrós tojáshab elkészül, a proteinport egy shakerben összerázzuk a vízzel.
- Tálaláskor a fehérjeturmixot kiöntjük egy desszertes tálkába és a mikróban elkészült tojáshabot kisebb darabokban rátesszük, így tálaljuk.
- Jól lehűtve a legfinomabb!
A teljes adag proteines mikrós madártej átlagos tápértéke ( a fehérjepor fajtájától függően változhat!):
- 119 kcal,
- 5 g szénhidrát,
- 20 fehérje,
- 0 g zsír
100 g proteines mikrós madártej átlagos tápértéke (a fehérjepor fajtájától függően változhat!):
- 21 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 3 g fehérje,
- 0 g zsír
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!