Proteines kókuszgolyó keksz nélkül, zabpehelyből cukormentesen!
Biztos észrevettétek, hogy mostanában egyre több fehérjeporos receptem van, aminek az oka az, hogy törekszem arra, hogy az általam készített és fogyasztott diétás nasikat a cukormentesség mellett minél alacsonyabb szénhidrát tartalmúvá, és ezzel együtt minél táplálóbbá tegyem azért, hogy lehetőleg ne okozzon lelkifurdalást, ha 1-2 darabnál nem tudok megállni.
A kész fehérjés kókuszgolyó
- magas fehérjetartalmú,
- zsírszegény,
- szénhidrátszegény és az sem mindegy, hogy
- nagyon finom!
Proteines kókuszgolyó recept
Proteines kókuszgolyó hozzávalók (kb. 13 db):
- 5 dkg zabpehely (EZT HASZNÁLOM, – 20-40 % kedvezményt kapsz rá Te is!) *
- 5 dkg MyProtein Impact Diet Whey csokis fehérjepor (EZT HASZNÁLOM -20-40 % kedvezményt kapsz rá Te is!)
- 1,5 evőkanál (15 g) zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
- 1 alma (pucolva, magház nélkül 12 dkg) pépesre reszelve (vagy készen kapható cukormentes almapüré)
- 5 g negyedannyi édesítő
- 0,5 dl kókusztej
- 3 dkg kókuszreszelék
Proteines kókuszgolyó elkészítése:
- A kókuszreszelék kivételével valamennyi alapanyagot (reszelt almát, a zabpelyhet, a fehérjeport, a kakaóport, az édesítőt és a kókusztejet) egy tálban összekeverjük.
- Folpackkal lefedve hűtőben minimum fél órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
- Ez után a szokásos módon diónyi gombócokat gyúrunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
100 g proteines kókuszgolyó átlagos tápértéke (fehérjepor fajtájától függően változhat!):
- 159 kcal,
- 18 g szénhidrát,
- 14 g fehérje,
- 8 g zsír.
1 db proteines kókuszgolyó átlagos tápértéke (13 db egyforma súlyú esetén, de ez a használt fehérjeportól függően változhat!):
- 39 kcal,
- 4 g szénhidrát,
- 3 g fehérje,
- 2 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!