Könnyű, szaftos bulgurkoch (bulgur felfújt) készítése

Bulgurkoch vagy más néven bulgurfelfújt cukormentesen.

Ha kóstoltad már a bulguros receptjeimet, akkor tudod, hogy egy egyszerűen elkészíthető diétás köretről van szó, amivel szuper jól helyettesítheted a fehér rizst nemcsak sós ételekben, hanem diétás édességekben is!

Így készíthetsz tejberizs helyett tejbebulgurt és rizskoch helyett pillekönnyű, nem fojtós, szaftos bulgurfelfújat, természetesen cukor nélkül, édesítőszerrel.

Így már egy tartós, egészséges fogyásba is beilleszthető laktató bulgur desszertet kapsz végeredményként, ami semmivel sem rosszabb ízű, mint a hagyományos, rizsből készült elődje!

Bulgurkoch, bulgur felfújt

Bulgurkoch recept

Hozzávalók (20*30 cm-es tepsihez):

  • 15 dkg bulgur
  • 6 dl kókusztej
  • 4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 2 dkg Dia Wellness bourbon vaníliás cukor helyettesítő
  • 4 tojás
  • egy csipet himalája só

Elkészítése:

  1. A bulgurból és a kókusztejből egy csipet sóval, a vaníliás cukor helyettesítővel és a 4 dkg negyedannyi édesítővel gyakori kevergetés mellett diétás tejbebulgurt főzünk, majd teljesen kihűtjük (a tejbebulgur kihűlés után nyeri el végleges sűrűségét).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk NAGYON ügyelve arra, hogy a fehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, mert akkor nem lehet majd kemény habbá verni!
  3. A tojások sárgáit belekeverjük a kihűlt tejbebulgurba.
  4. A tojások fehérjét 2 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük.
  5. Akkor jó a tojáshab, amikor a robotgép mintát hagy benne, illetve a robotgép keverőfejéről nem csöppen le a tojásfehérje.
  6. A keményre vert tojáshabot óvatos mozdulatokkal a tojássárgájával elkevert tejbebulgurba forgatjuk.
  7. Szilikonos tortaformába (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük, egyenletesen eloszlatjuk.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  9. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e?
  10. Cukormentes lekvárral vagy diétás málnaszörppel tálaljuk.

Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak

A kuszkusz bulgur közötti különbségről ITT olvass bővebben!

100 g bulgurkoch (bulgurfelfújt) átlagos tápértéke:

  • 86 kcal,
  • 13 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?