Könnyű, szaftos bulgurkoch (bulgur felfújt) készítése

Print Friendly, PDF & Email

Bulgurkoch vagy más néven bulgurfelfújt cukormentesen.

Ha kóstoltad már a bulguros receptjeimet, akkor tudod, hogy egy egyszerűen elkészíthető diétás köretről van szó, amivel szuper jól helyettesítheted a fehér rizst nemcsak sós ételekben, hanem diétás édességekben is!

Így készíthetsz tejberizs helyett tejbebulgurt és rizskoch helyett pillekönnyű, nem fojtós, szaftos bulgurfelfújat, természetesen cukor nélkül, édesítőszerrel.

Így már egy tartós, egészséges fogyásba is beilleszthető laktató bulgur desszertet kapsz végeredményként, ami semmivel sem rosszabb ízű, mint a hagyományos, rizsből készült rokona!

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Bulgurkoch, bulgur felfújt

Bulgurkoch recept

Hozzávalók (20*30 cm-es tepsihez):

  • 15 dkg bulgur
  • 6 dl kókusztej (sima tejjel helyettesíthető)
  • 4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 2 dkg Dia Wellness bourbon vaníliás cukor helyettesítő (vanília aromával helyettesthető)
  • 4 tojás
  • egy csipet himalája só

Elkészítése:

  1. A bulgurból és a kókusztejből egy csipet sóval, a vaníliás cukor helyettesítővel és a 4 dkg negyedannyi édesítővel gyakori kevergetés mellett diétás tejbebulgurt főzünk, majd teljesen kihűtjük (a tejbebulgur kihűlés után nyeri el végleges sűrűségét).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk NAGYON ügyelve arra, hogy a fehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, mert akkor nem lehet majd kemény habbá verni!
  3. A tojások sárgáit belekeverjük a kihűlt tejbebulgurba.
  4. A tojások fehérjét 2 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük.
  5. Akkor jó a tojáshab, amikor a robotgép mintát hagy benne, illetve a robotgép keverőfejéről nem csöppen le a tojásfehérje.
  6. A keményre vert tojáshabot óvatos mozdulatokkal a tojássárgájával elkevert tejbebulgurba forgatjuk.
  7. Szilikonos tortaformába (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük, egyenletesen eloszlatjuk.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  9. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e?
  10. Cukormentes lekvárral vagy diétás málnaszörppel tálaljuk.

100 g bulgurkoch (bulgurfelfújt) átlagos tápértéke:

  • 69 kcal,
  • 6 g szénhidrát,
  • 5 g fehérje,
  • 3 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak

A kuszkusz bulgur közötti különbségről ITT olvass bővebben!

Vélemény, hozzászólás?