Cukormentes málnaszörp házilag, aromák és mindenféle színezékek nélkül.
A cukormentes málnaszörp készítése nagyon egyszerű, csupán a hagyományos málnaszörpben a cukrot kell édesítőszerre cserélni.
Ez a recept egy igazi nagymama, pontosabban nagypapa féle recept.
A szomszédunk, Laci bácsi szokta készíteni és hagyományos verzióban annyira zseniális, hogy nem volt kétség afelől, hogy tőle kérek tanácsot a leszüretelt málnánk felhasználásával kapcsolatban. 🙂
Ízre hozza az eredeti, cukros verziót. Az állagában annyi különbség van, hogy az édesítőszer miatt nem olyan szirupos, de ez mit sem von le az élvezeti értékéből.
Cukormentes málnaszörp recept
Cukormentes málnaszörp hozzávalók (1,65 liter kész szörphöz):
- 1,5 kg málna
- 0,5 liter víz
- 15 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (beszerezhető ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE )
- 3 g nátrium benzoát (ha elraknád télire)
Cukormentes málnaszörp készítése:
- A málnát leturmixoljuk és 2 napig hűtőben állni hagyjuk.
- A 2 nap letelte után a málnapépet sűrű szövésű tiszta konyharuhán, gézen vagy egy vadi új nejlonharisnyán keresztül facsaró mozdulatokkal átpréseljük úgy, hogy a lehető legtöbb málnavelőt nyomjuk ki belőle.
- Amikor úgy látjuk, hogy már nem tudunk több málnavelőt kipréselni a málnából, a fennmaradt magokat a szűrésre használt textíliával együtt egy tálba tesszük (nem öntjük ki a magokat!) és ráöntünk 0,5 liter hideg vizet, majd újra kifacsarunk belőle annyi málnalevet, amennyit csak tudunk.
- Az így kifacsart málnalevet/málnavelőt egy lábasban felrakjuk főni.
- Hozzáadjuk az édesítőszert és a nátrium benzoátot, majd a forrástól számított 3-4 percig főzzük.
- Közben alaposan kimossuk a szörpös üvegeket és egy tepsi hideg vízbe állítjuk, majd a tepsit a tűzhelyre tesszük és a benne lévő vizet az üvegekkel együtt felforraljuk. (Így az üvegek sterilizálódnak és egyben át is melegednek, nem fognak elpattanni, amikor beletöltjük a forró málnaszörpöt.)
- A közben elkészült málnaszörpöt fokozatosan, óvatosan a tiszta, átforrósodott üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük őket. (Száraz dunszt: a lezárt üvegeket vastag paplanokkal, takarókkal betakarjuk és hagyjuk, hogy fokozatosan, 3-4 nap alatt hűljenek ki.)
- Kihűlés után fogyasztható.
Tipp: ha nem szeretnéd télre elrakni, akkor nem szükséges tartósítószert tenni bele, Laci bácsi szerint hűtőben 2 hétig eláll.
Ezt a málnaszörpöt ihatod vízzel hígítva, de hígítás nélkül is tökéletes pl. diétás rizskoch-hoz vagy szénhidrátcsökkentett császármorzsához.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, SEGÍTEK!
Ha szeretnél végre tényleg lefogyni és az elért súlyodat hosszú távon meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Egészségetekre!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Hungary Kft. támogatta.)
Diétás Italok Életmódváltóknak >>> Diétás Italok
Diétás Üdítő ötletek házilag >>> Diétás Üdítők

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!