Sült édesburgonya, aminél gyorsabb, egyszerűbb és finomabb diétás köret szerintem nincs is, ha hozzám hasonlóan Te is krumpli imádó vagy!
A sütőben vagy serpenyőben sütött édesburgonya tökéletesen helyettesíti a hagyományos sült krumplit, miközben a glikémiás indexe alacsonyabb, így szénhidráttartalma is lassabban szívódik fel, mint a hagyományos krumplié. Emiatt a fogyókúrádba is beillesztheted, de ha vércukorszint problémáid vannak, akkor sem tiltott a fogyasztása!
Az édesburgonya sütése még egyszerűbb, mint a hagyományos sült krumplié. Sütheted serpenyőben és sütőben egyaránt és nagyon gyorsan megvan.
Arra ügyelj, hogy a sütéshez csak minimális zsiradékot használj (legjobb, ha olajspray-t használsz), mert a túlzásba vitt zsír-szénhidrát páros akadályozza a fogyást!

Sült édesburgonya recept
Hozzávalók:
- édesburgonya
- kevés kókuszolaj
Édesburgonya elkészítése:
- Az édesburgonyát megpucoljuk, majd ízlés szerint vékony hasábokra vagy karikákra vágjuk.
- Kevés (kb. egy evőkanálnyi) kókuszolajat felforrósítunk és az édesburgonyát megsütjük rajta.
- Ízlés szerint megszórhatjuk himalája sóval vagy más fűszerekkel!
Miért jobb a himalája só,mint a hagyományos asztali só?
Kattints ide, ha kíváncsi vagy! >>> Himalája Só Hatása
100 gramm édesburgonya* tápértéke:
- 86 kcal,
- 20 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 0 g zsír.
*a sütésnél felszívódó olaj nélkül.
Még több diétás recept édesburgonyából >>> Édesburgonya Receptek
Még több diétás köret receptért kattints ide >>> Diétás Köretek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!