Sült édesburgonya, aminél gyorsabb, egyszerűbb és finomabb diétás köret szerintem nincs is, ha hozzám hasonlóan Te is krumpli imádó vagy!
A sütőben vagy serpenyőben sütött édesburgonya tökéletesen helyettesíti a hagyományos sült krumplit.
Részletesebben >>> Burgonya édesburgonya különbség
Az édesburgonya sütése még egyszerűbb, mint a hagyományos sült krumplié, mivel hamarabb megpuhul és a vitamintartalma is kiemelkedő.
Arra ügyelj, hogy a sütéshez csak minimális zsiradékot használj (legjobb, ha olajspray-t használsz), mert a bő olajban sült édesburgonya pont ugyanolyan egészségtelen, mintha hagyományos hasábburgonyát ennél!
Sült édesburgonya recept
Hozzávalók:
- édesburgonya
- kevés kókuszolaj
Édesburgonya elkészítése:
- Az édesburgonyát megpucoljuk, majd ízlés szerint vékony hasábokra vagy karikákra vágjuk.
- Kevés (kb. egy evőkanálnyi) kókuszolajat felmelegítünk és az édesburgonya szeletek mindkét oldalát megsütjük rajta.
- Airfryerben is süthető, ekkor az édesburgonya szeleteket forgassuk össze egy kevés olajjal és a forrólevegős sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
- Ízlés szerint megszórhatjuk himalája sóval vagy más fűszerekkel!
Miért jobb a himalája só,mint a hagyományos asztali só?
Kattints ide, ha kíváncsi vagy! >>> Himalája Só Hatása
100 gramm édesburgonya* tápértéke:
- 86 kcal,
- 20 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 0 g zsír.
*a sütésnél felszívódó olaj nélkül.
Még több diétás recept édesburgonyából >>> Édesburgonya Receptek
Még több diétás köret receptért kattints ide >>> Diétás Köretek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!