Ecetes cékla cukor nélkül, steviával édesítve!
Az egyik legegyszerűbb téli saláta, amit egy szelet hús mellé akár önmagában is ehetsz, anélkül, hogy bármilyen diétás köretet kelljen készítened mellé!
Mivel az általad használt édesítőszeren kívül semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Ecetes cékla recept
Hozzávalók:
- 60 dkg vízben puhára főtt vagy alufóliában puhára sült, kihűlt, hámozott cékla
- 1 liter hideg víz
- 25 ml 20 %-os ételecet (almaecettel helyettesíthető)
- 30 csepp stevia vagy bármilyen, általad használt édesítőszer
- egy csipet himalája só
- 1 teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
- A puhára főtt vagy sült, kihűlt, hámozott céklákat 0,5-1 cm vastag karikára (nagyobb fej cékláknál félkarikára) vágjuk és egy zárható tetejű tálba, vagy műanyag dobozba tesszük.
- Az ecetet és a sót a vízhez adjuk, elkeverjük, majd hozzácsöpögtetjük a steviát is (csak folyékony édesítőszerrel érdemes készíteni, mert a kristályos nem fog feloldódni a hideg vízben).
- Ha beállítottuk a cékla levének ízét, belekeverjük az őrölt köményt, majd ráöntjük a felszeletelt céklára.
Reya Tippje: Érdemes előre elkészíteni, hogy a fűszeres ecetes lé átjárja a céklát. Lezárt dobozban, hűtőben hetekig eláll.
A recept szerint elkészített ecetes cékla kalória és szénhidráttartalma:
- 100 g 33 kcal és 7 gramm szénhidrátot tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!