Ecetes cékla cukormentesen

Ecetes cékla cukor nélkül, steviával édesítve!

Az egyik legegyszerűbb téli saláta, amit egy szelet hús mellé akár önmagában is ehetsz, anélkül, hogy bármilyen diétás köretet kelljen készítened mellé!

Ecetes cékla cukormentesen

Ecetes cékla recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg vízben puhára főtt vagy alufóliában puhára sült, kihűlt, hámozott cékla
  • 1 liter hideg víz
  • 25 ml 20 %-os ételecet
  • 30 csepp stevia
  • egy csipet himalája só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
Ecetes cékla készítéséhez fóliában sült céklák
Ecetes cékla készítéséhez fóliában sült céklák

Elkészítése:

  1. A puhára főtt vagy sült, kihűlt, hámozott céklákat 0,5-1 cm vastag karikára (nagyobb fej cékláknál félkarikára) vágjuk és egy zárható tetejű tálba, vagy műanyag dobozba tesszük.
  2. Az  ecetet és a sót a vízhez adjuk, elkeverjük, majd hozzácsöpögtetjük a steviát is (csak folyékony édesítőszerrel érdemes készíteni, mert a kristályos nem fog feloldódni a hideg vízben).
  3. Ha beállítottuk a cékla levének ízét, belekeverjük az őrölt köményt, majd ráöntjük a felszeletelt céklára.

Reya Tippje: Érdemes előre elkészíteni, hogy a fűszeres ecetes lé átjárja a céklát. Lezárt dobozban, hűtőben hetekig eláll. 

A recept szerint elkészített ecetes cékla kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 33 kcal és 7 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

 

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?