Diétás zserbó teljes kiőrlésű lisztből, egyszerűen, élesztő nélkül és cukormentesen!
Nincs karácsony zserbó nélkül, még akkor sem, ha diétázol!
Manapság már nem okozhat problémát, ha valaki az elvei vagy a betegsége miatt nem ehet fehér lisztes, cukros süteményeket, hiszen már minden sütemény elkészíthető diétásan is!
Ez a diétás zserbó az élő példa: pont olyan egyszerű elkészíteni és pont olyan finom, mint az eredeti (antidiétázókon tesztelve!) 😉
Diétás karácsony – így tartsd a súlyod az ünnepek alatt!

Diétás zserbó recept
Hozzávalók (18*23 cm-es tepsihez):
Hozzávalók a zserbó tésztájához:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg búzasikér
- 12 dkg kókuszzsír
- 7 g sütőpor
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (itt olvass róla bővebben >>> Mi az a negyedannyi édesítő?)
- 1 tojássárgája
- 5 dkg natúr görög joghurt
Hozzávalók a diétás zserbó töltelékéhez:
- 12 dkg cukrozatlan darált dió
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
A diétás zserbó csokimázhoz:
- 7,5 dkg cukormentes étcsoki
- 1 teáskanálnyi (1 dkg) kókuszzsír
Az általam a recepthez használt édesítő, búzasikér, kókuszolaj beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Még több diétás karácsonyi receptet találsz az ünnepre itt >>> Diétás Karácsonyi Receptek
Zserbó elkészítése:
- A lisztet elkeverjük a sikérrel, a sóval, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a kókuszzsírral.
- A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojássárgájával elkevert joghurtot és tésztává gyúrjuk.
- Három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 18*23 cm téglalappá (vagy hasonló méretűvé, attól függően, hogy mekkora tepsid) nyújtjuk ki.
- A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a baracklekvár felével.
- A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekvár rétegen egyenletesen elosztjuk.
- Ez után rátesszük a második tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd az édesítős, citromos darált dióval.
- Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
- 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk.
- A zserbó csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
- Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
- Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
A sütés nélküli diétás zserbó golyót próbáltad már? 🙂 >>> Diétás zserbó golyó sütés nélkül

Tipp: a tésztalapok egyforma méretűre nyújtását megkönnyíti, ha a nyújtás közben ráteszed a tepsit a már kinyújtott tésztára. Így láthatod, hogy elérte-e a tészta a tepsi méretét.
Még több diétás karácsonyi recept a Blogon >>>
TOP 10 diétás karácsonyi sütemény gyűjtemény
Ünnepi főétel és süti ötletek a diétás karácsonyi menühöz
Diétás Sütemény Receptek
Diétás sütemény receptek élesztő nélkül
100 g diétás zserbó tápértéke:
- 515 kcal
- 26,7 g szénhidrát
- 9,5 g fehérje
- 24 g zsír.
Alacsonyabb szénhidráttartalmú cukormentes zserbó receptet itt találsz >>> Cukormentes zserbó szénhidrátcsökkentett lisztből
Jó étvágyat és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik ezt a diétás receptet már elkészítették:

Köszönöm a receptet Reya Szaszkó!”


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!