Sütőtökös fánk olaj nélkül, sütőben sütve, teljes kiőrlésű lisztből.
Nemcsak frissen finom, hanem 2-3 napig is puha marad!
A sütőtök íz egyáltalán nem érezhető rajta, viszont nagyon puha és tápláló lesz tőle a tészta!
Fogyókúrás, diabetikus, IR diétás fánk recept reggelire vagy tízóraira.

Sütőtökös fánk recept
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg sütőtök püré (sült sütőtök pürésítve)
- 20 g stevia eritrit keverék (negyedannyi édesítő)
- 1 evőkanál (8 g) folyékony kókuszolaj
- 1 dl kókusztej
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál almaecet
- egy csipet himalája só
- extra szűz olívaolaj spray vagy kevés kókuszolaj a forma kikenéséhez
- fánksütő tepsi (ebben a sütőben sült fánk receptben láthatod, hogy néz ki)
Elkészítése:
- A száraz alapanyagokat (liszt, fűszerek, édesítőszer, sütőpor, szódabikarbóna, só) egy tálba tesszük és elkeverjük.
- A szódabikarbónát elpezsegtetjük az almaecetben és a száraz anyagokhoz adjuk.
- Egy külön tálban összekeverjük a sütőtökpürét a kókuszolajjal, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk.
- Jól összekeverjük és a végén hozzáadjuk a kókusztejet, majd simára keverjük.
- A fánksütőt hajszál vékonyan kifújjuk olívaolajjal vagy ecsettel kikenjük kókuszolajjal.
- A kész fánktésztát a fánksütőbe adagoljuk (pont 6 db fánk jön ki).
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- Nemcsak frissen finom, hanem 2-3 napig is puha marad.
+1Reya Tipp: eheted cukormentes lekvárral vagy egyszerűen csak szórd meg eritrit porcukorral!
Kalória és szénhidráttartalma:
- 1 db sütőtökös fánk 80 kcal és 12 g szénhidrátot tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!