
Diétás meggyszósz
Diétás meggyszósz hozzávalói 2 személyre:
- 2 marék mirelit vagy friss magozott meggy
- 1 dl víz
- 2 kávéskanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- fahéj, szegfűszeg,
- természetes édesítőszer ízlés szerint
- 1 citrom leve
- 1 csipet himalája só
- 1 dl tejföl (natúr joghurttal helyettesíthető, tejérzékenyeknek kókuszkrémmel)
- 0,5 dl tej (vagy diétától függően bármilyen növényi tej)
A csirkecsíkokhoz:
- 1 közepes csirkemell filé
- himalája só, őrölt bors, friss vagy szárított bazsalikom
- kókuszzsír a sütéshez
A kuszkuszhoz:
- 100 ml kuszkusz
- kevés kókuszzsír
- 200 ml forró víz
A diétás meggyszósz elkészítése:
- A meggyet tegyük egy kisebb lábasba és öntsük fel 1 dl vízzel.
- Ízesítsük együnk bele fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, egy csipet sóval és édesítőszerrel ízlés szerint, majd 15 percig főzzük.
- Ha megpuhult a meggy, keverjük ki a tejfölt a tejjel és a teljes kiőrlésű liszttel, majd ezzel habarjuk be.
- Gyakori kevergetés mellett még 5 percig forraljuk, majd tálalhatjuk.
A csirkecsíkok elkészítése:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, és egy kevés kókuszzsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük, ha lefőtte a levét az első 20 percben, kevés vízzel pótoljuk, hogy ne égjen le.
A kuszkusz elkészítése:
- Serpenyőben kevés kókuszzsíron lepirítjuk a kuszkuszt és felöntjük a forró vízzel.
- Sózzuk, majd lefedjük 15 percre.
- 15 perc után a kuszkusz fogyasztható!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!