Mátrai borzas csirkemell diétásan, cukkiniből

Mátrai borzas csirkemell diétásan, cukkiniből

A hagyományos mátrai borzaska diétás változatban, krumpli helyett cukkinivel, kókuszolajban sütve.

Tökéletes vendégváró vagy egy egyszerű diétás ebéd, ha már unod a natúr csirkemellet! 🙂

Mátrai borzas csirkemell cukkiniből
Mátrai borzas csirkemell cukkiniből

Mátrai borzas csirkemell recept

Hozzávalók (4 közepes szelet csirkemellhez): 

  • 4 vékony szelet csirkemell (kb. 4×8 dkg)
  • 30 dkg cukkini (nem kell megpucolni)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál natúr görög joghurt (növényi tejszínnel helyettesíthető)
  • 6 dkg zabpehelyliszt + 2 dkg a forgatáshoz
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • egy nagy csipet himalája só, őrölt bors
  • kókuszzsír a sütéshez

Mátrai borzas csirkemell készítése:

  1. A cukkini végeit levágjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáütjük a tojásokat, összekeverjük a zabpehelyliszttel, a joghurttal, a lereszelt fokhagymával, a sóval és a borssal.
  3. Közben egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, felolvadva kb. ujjnyi mennyiség legyen.
  4. A kb. 1 cm vastag hússzeletek mindkét oldalát belemártjuk a 2 dkg lisztbe (2 dkg elég a 4 szelethez, csak azért kell, hogy ráragadjon a cukkinis massza), majd a hús mindkét oldalát a cukkinis masszába mártjuk.
  5. Az így “bepanírozott” csirkemellet azonnal átemeljük a felforrósított kókuszzsírba és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Ha kész, papírtörlőre szedjük és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

+1 Reya Tipp: mivel a zsírban sütés miatt nem épp kalóriaszegény, ezért köretként fogyózóknak karfiolrizst, sült édesburgonyát, sült zellert, párolt vagy sült zöldséget ajánlok hozzá!

IR diétázók és cukrosok egyenek hozzá annyi bulgurt, kuszkuszt, barna vagy basmati rizst, hogy meglegyen az ebédre előírt szénhidrátmennyiség!

Mátrai borzas csirkemell kalória és szénhidrát tartalma: 

  • 1 szelet 235 kcal és 16 g CH 

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?