Mátrai borzaska csirkemellből, krumpli helyett cukkiniből

Mátrai borzaska csirkemellből diétásan.

A hagyományos mátrai borzaska diétásan, krumpli helyett cukkinivel, kókuszolajban sütve.

Tökéletes vendégváró vagy egy egyszerű diétás ebéd, ha már unod a natúr csirkemellet! 🙂

(Cukkini szezonon kívül készülhet karalábéval, sárgarépával, édesburgonyával…stb.)

Mátrai borzas csirkemell cukkiniből
Mátrai borzas csirkemell cukkiniből

Mátrai borzaska csirkemellből recept

Hozzávalók (4 közepes szelet csirkemellhez): 

  • 4 vékony szelet csirkemell (kb. 4×8 dkg)
  • 30 dkg cukkini (nem kell megpucolni)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál natúr görög joghurt (növényi tejszínnel helyettesíthető)
  • 6 dkg zabpehelyliszt + 2 dkg a forgatáshoz
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • egy nagy csipet himalája só, őrölt bors
  • kókuszzsír a sütéshez

Mátrai borzaska csirkemellből elkészítése:

  1. A cukkini végeit levágjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáütjük a tojásokat, összekeverjük a zabpehelyliszttel, a joghurttal, a lereszelt fokhagymával, a sóval és a borssal.
  3. Közben egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, felolvadva kb. ujjnyi mennyiség legyen.
  4. A kb. 1 cm vastag hússzeletek mindkét oldalát belemártjuk a 2 dkg lisztbe (2 dkg elég a 4 szelethez, csak azért kell, hogy ráragadjon a cukkinis massza), majd a hús mindkét oldalát a cukkinis masszába mártjuk.
  5. Az így “bepanírozott” csirkemellet azonnal átemeljük a felforrósított kókuszzsírba és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Ha kész, papírtörlőre szedjük és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

+1 Tipp: mivel a zsírban sütés miatt nem nevezhető zsírszegénynek, ezért köretként fogyózóknak karfiolrizst, sült édesburgonyát, sült zellert, párolt vagy sült zöldséget ajánlok hozzá!

Mátrai borzaska csirkemellből kalória és szénhidrát tartalma: 

  • 1 szelet 235 kcal és 16 g CH 

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?