Mátrai borzaska csirkemellből , krumpli helyett cukkinivel, így alig van szénhidráttartalma.
Tökéletes vendégváró vagy egy egyszerű diétás ebéd, ha már unod a natúr csirkemellet! 🙂
(Cukkini szezonon kívül készülhet karalábéval, sárgarépával, édesburgonyával…stb.)
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Mátrai borzaska csirkemellből recept
Hozzávalók (4 közepes szelet csirkemellhez):
- 4 vékony szelet csirkemell (kb. 4×8 dkg)
- 30 dkg cukkini (nem muszáj megpucolni)
- 2 tojás
- 1 evőkanál natúr görög joghurt vagy skyr
- 6 dkg zabpehelyliszt + 2 dkg a forgatáshoz ( ITT VESZEM )
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- egy nagy csipet himalája só, őrölt bors
- Dia-Wellness PaleOK kókuszolaj a sütéshez
Mátrai borzaska csirkemellből elkészítése:
- A cukkini végeit levágjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Hozzáütjük a tojásokat, összekeverjük a zabpehelyliszttel, a joghurttal, a lereszelt fokhagymával, a sóval és a borssal.
- Közben egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, felolvadva kb. ujjnyi mennyiség legyen.
- A kb. 1 cm vastag hússzeletek mindkét oldalát belemártjuk a 2 dkg lisztbe (2 dkg elég a 4 szelethez, csak azért kell, hogy ráragadjon a cukkinis massza), majd a hús mindkét oldalát a cukkinis masszába mártjuk.
- Az így „bepanírozott” csirkemell mindkét oldalát kevés forró kókuszolajban vagy sütőben sütőpapíron aranybarnára sütjük.
- Köretként karfiolrizst, sült édesburgonyát, sült zellert, párolt vagy sült zöldséget ajánlok hozzá!
Mátrai borzaska csirkemellből kalória és szénhidrát tartalma:
- 1 szelet 235 kcal és 16 g CH
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!