Mátrai borzaska csirkemellből, krumpli helyett cukkiniből

Print Friendly, PDF & Email

Mátrai borzaska csirkemellből diétásan.

A hagyományos mátrai borzaska diétásan, krumpli helyett cukkinivel, kókuszolajban sütve.

Tökéletes vendégváró vagy egy egyszerű diétás ebéd, ha már unod a natúr csirkemellet! 🙂

(Cukkini szezonon kívül készülhet karalábéval, sárgarépával, édesburgonyával…stb.)

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Mátrai borzas csirkemell cukkiniből
Mátrai borzas csirkemell cukkiniből

Mátrai borzaska csirkemellből recept

Hozzávalók (4 közepes szelet csirkemellhez): 

  • 4 vékony szelet csirkemell (kb. 4×8 dkg)
  • 30 dkg cukkini (nem kell megpucolni)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál natúr görög joghurt (növényi tejszínnel helyettesíthető)
  • 6 dkg zabpehelyliszt + 2 dkg a forgatáshoz ( ITT VESZEM )
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • egy nagy csipet himalája só, őrölt bors
  • kókuszzsír a sütéshez

Mátrai borzaska csirkemellből elkészítése:

  1. A cukkini végeit levágjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáütjük a tojásokat, összekeverjük a zabpehelyliszttel, a joghurttal, a lereszelt fokhagymával, a sóval és a borssal.
  3. Közben egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, felolvadva kb. ujjnyi mennyiség legyen.
  4. A kb. 1 cm vastag hússzeletek mindkét oldalát belemártjuk a 2 dkg lisztbe (2 dkg elég a 4 szelethez, csak azért kell, hogy ráragadjon a cukkinis massza), majd a hús mindkét oldalát a cukkinis masszába mártjuk.
  5. Az így “bepanírozott” csirkemellet azonnal átemeljük a felforrósított kókuszzsírba és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Ha kész, papírtörlőre szedjük és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

+1 Tipp: mivel a zsírban sütés miatt nem nevezhető zsírszegénynek, ezért köretként fogyózóknak karfiolrizst, sült édesburgonyát, sült zellert, párolt vagy sült zöldséget ajánlok hozzá!

Mátrai borzaska csirkemellből kalória és szénhidrát tartalma: 

  • 1 szelet 235 kcal és 16 g CH 

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?