Baconos tekercs (sikér helyett útifűmaghéjjal)

Baconos tekercs útifűmaghéjjal, diétásan

Egy szuper, diétás reggeli ötletet hoztam Neked. Már régóta terveztem, hogy sütök élesztőmentes pizzás vagy baconös csigát (hogy ne csak mindig édes csigákat süssek), de mindig alulmaradt más fogyókúrás receptekkel szemben.

Pedig a hűtőben ott figyelt egy csomag jófajta, nagyon húsos és alig zsíros bacon, amit kár lett volna egy egyszerű rántottára elfecsérelni.

Meg aztán ott volt ez az útifűmaghéjas tészta recept is, amit egyszer már kipróbáltam túrós batyura, de a tészta állaga (bár nagyon finom volt), nem volt a legtökéletesebb és mindenképp szerettem volna kihozni belőle a maximumot. Most nemcsak amiatt lett tökéletes, mert nem repedt, nem szakadt és nem nyílt szét (mint a batyunál), hanem azért is, mert a reggelire megevett két pici csigával órákra tökéletesen eltelítődtem!

Baconos tekercs (csiga) útifűmaghéjjal, diétásan
Baconos tekercs (csiga) útifűmaghéjjal, diétásan

Baconos tekercs recept útifűmaghéjjal

Baconos tekercs hozzávalók 14 darabhoz:

  • 18 dkg zabpehelyliszt (lisztérzékenyeknek gluténmentes zabpehelyliszt)
  • 35 g darált útifű maghéj
  • 2,5 evőkanál almaecet
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 teáskanál himalaya só
  • 3 egész M-es tojás + 2 kicsi tojás a kenéshez
  • 100 ml forró víz
  • 1 teáskanál (10 g) bambuszrost
  • 10 szelet (10 dkg) húsos bacon

Baconos tekercs elkészítése:

Baconos tekercs elkészítése diétásan
Baconos tekercs elkészítése diétásan
  1. Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáöntjük az almaecetet és a tojásokat és összegyúrjuk.
  2. Apránként hozzáadjuk a forró vizet és jól belegyúrjuk a tésztába.
  3. Eleinte ragacsos lesz a tészta, de az útifűmaghéj pár perc alatt szépen felszívja a nedvességet.
  4. A tésztát két zsírpapír között vagy enyhén bambuszrosttal megszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk és megkenjük egy felvert tojással.
  5. Erre fektetjük rá a bacon szeleteket.
  6. Majd az egészet jó szorosan feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egy kis helyet hagyva közöttük.
  8. A másik tojást is felverjük és szépen megkenjük vele a csigákat.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
  10. Frissen, melegen az igazi, de hidegen sem rossz friss zöldséggel együtt fogyasztva.

Reya Tippje: Ebből a tésztából készíthető diétás kakaós csiga, fahéjas csiga, pizzás csiga, zöldfűszeres túrós csiga is.  Csak arra kell figyelni, hogy ha édes tésztát szeretnénk, akkor a tésztába tegyünk természetes édesítőszert a só helyett!

Baconos tekercs kalória és szénhidráttartalma:

  • 1 db baconös csiga 98 kalóriát és 8,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

2 thoughts on “Baconos tekercs (sikér helyett útifűmaghéjjal)

  1. Megsütöttem. Nekem elsőre nagyon szárazak lettek, kemények, de nem tettem bele az összes vizet, lehet, hogy az volt a gond…? Ízre viszont jók, adok neki még egy esélyt, most már a teljes vízmennyiséggel és legközelebb vékonyabbra nyújtom és kevesebb, de nagyobb körfogatú csigákat gyártok majd. 🙂 Köszi a receptet.

     
  2. Szia Alexandra!

    Nyugodtan tedd bele a teljes vízmennyiséget! Eleinte kissé fura, ragacsos lesz tőle a tészta, de az útifű és a zabliszt szépen felszívja! 🙂
    Ha követed a receptet, nem szabad száraznak lennie 🙂

    Üdv.
    Reya

     

Vélemény, hozzászólás?