Túrós kosárka sütés nélkül, diétásan

Túrós kosárka sütés nélkül, diétásan

Túró rudira emlékeztető ízű kosárka süti zabpehelylisztből, sütés nélkül!

A múlt héten egyik nap vendégeket vártunk. Mivel a vendégeink nagyon szeretik a hagyományos házi sütiket, így a kosárkát is, de  a nagy kánikulában nem volt sem időm, sem kedvem túl sokáig sütögetni a konyhában, valamivel könnyedebb változatban készítettem el nekik a kedvencüket. Mondanom sem kell, mindenkinek jól esett a hideg, sütés nélküli, túró rudira emlékeztető ízvilágú kosárka! 🙂

Túrós kosárka sütés nélkül, diétásan
Túrós kosárka sütés nélkül, diétásan

Túrós kosárka recept

Hozzávalók (16 db-hoz): 

A túrós kosárka tésztához:

  • 20 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
  • 3 evőkanál Dia Wellness negyedannyi édesítőszer
  • 5 evőkanál cukrozatlan, zsírszegény kakaópor
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 20 gramm vaníliás eritrit

A túrós töltelékhez: 

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 3 evőkanál natúr görög joghurt
  • 2 evőkanál negyedannyi édesítőszer
  • 15-20 dkg áfonya (más bogyós gyümölccsel, málnával, ribizlivel, eperrel, gránátalmával is helyettesíthető)

A túrós kosárkák elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével összegyúrjuk.
  2. Ha ezzel kész vagyunk, a vizet apránként a tésztába gyúrjuk, hogy formázható, egynemű tésztát kapjunk.
  3. A formákat diónyi tésztamennyiséggel kibéleljük úgy, hogy a közepén üreges maradjon (maradjon hely a tölteléknek).
  4. Ez után kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy  a benne lévő kókuszolaj megdermedjen és majd egyben ki tudjuk venni a kosárkákat a formából.

A túró töltelék elkészítése:

  1. A túrót összeturmixoljuk a joghurttal és az édesítőszerrel.
  2. A gyümölcs egy részét ekkor bele is keverhetjük a túrókrémbe, vagy a teljes mennyiséget meghagyhatjuk a túrókrém tetejére, ez tetszőlegesen változtatható!
  3. Az idő közben megdermedt kosárkákat óvatos mozdulatokkal kiborítjuk a formákból (szilikonos formákkal könnyebb dolgozni), majd mindegyikbe egy-egy evőkanál túrótölteléket teszünk.
  4. A tetejét megszórjuk a gyümölcsökkel, majd további fél órára hűtőbe tesszük, hogy a túrótöltelék is összeálljon.

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Túrós kosárka sütés nélkül
Horváth Katalin fotója
Túrós kosárka diétásan - Roneczné Ambrus-Tóth Judit fotója
Túrós kosárka diétásan – Roneczné Ambrus-Tóth Judit fotója

„…nagyon fincsi volt, ízlett az egész családnak. Érdekes módon a legnehezebb az egészben az áfonya beszerzése volt, de megérte 🙂 Nem lett olyan szép, mint a tiéd (szerintem de 🙂 – a szerk.), de nagymamám régi alumínium kosárkaformájában készítettem, ezért lett kicsit laposabb. Féltem tőle, hogy fogom kiszedegetni, de egész könnyen kijött. Köszi ezt a csodás receptet is. 🙂 ” (Roneczné Ambrus-Tóth Judit) 

Comments

  1. Réka Wenzsofszki says:

    Nagyon tetszik a recept, de az angyalhaj tésztát nem lehetne helyettesíteni valamivel? Milyen funkciót tölt be? Zselésít, összetart? Ha igen útifűmaghéjon gondolkodtam, de inkább megkérdezlek.

  2. Reya says:

    Szia Réka!

    Az angyalhaj tészta (konjak lisztes tészta) kicsit összetartja a túrót, de helyettesíthető útifűmaghéjjal is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?