Diétás tonhalkrém kovászos uborkával

Diétás tonhalkrém kovászos uborkával

Néha jól jön egy kis változatosság, ha unod a zabkását és a diétás tojásos reggeliket. Olyankor kapj elő egy tonhalkonzervet, keverd össze a lenti recept szerint és már kész is a könnyű tonhalas szendvicskrém!

Ha épp nincs kovászos uborkád, elkészítheted csemege uborkával és feldobhatod kapribogyóval, úgy is nagyon finom lesz!

Nagyon egyszerű és finom recept, amit én is Esztertől kaptam és annyira bejött, hogy még aznap este készítettem magunknak egy családi adagot!

Diétás tonhalkrém (tonhalas szendvicskrém)
Diétás tonhalkrém (tonhalas szendvicskrém)

Diétás tonhalkrém

Diétás tonhalkrém hozzávalók (kb. 4 adag):

  • 2 doboz (16 dkg) tonhal konzerv
  • 1 evőkanál natúr görög joghurt
  • 1 evőkanál light majonéz
  • 1 fej lilahagyma vagy néhány szál újhagyma felaprítva
  • 1 db közepes kovászos uborka (csemege uborkával helyettesíthető)
  • egy csipet himalaya só (a sós lé miatt óvatosan)
  • őrölt bors
  • néhány szem kapribogyó (elhagyható)

Tonhalkrém készítése:

  1. A tonhalkonzervről leöntjük a levét (ha olajos, akkor az olajat), majd egy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, a majonézt, az uborkát, a hagymát és a fűszereket, majd jól összekeverjük.
  3. Jól lehűtve tökéletes kence reggelire, vacsorára, akár szuper vendégváró!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?