Zabpelyhes sütemény pofonegyszerűen!

Zabpelyhes sütemény, amit bármilyen gyümölccsel pofon egyszerűen elkészíthetsz!

Egyszerű, gyors, ha esetleg kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog! Ráadásul nagyon egészséges alapanyagokból, cukor nélkül készült!

Ha csak egy diétás süti receptet szeretnél a saját szakácskönyvedben látni, mindenképp ez legyen az!

Zabpelyhes sütemény diétásan, barackkal
Zabpelyhes sütemény diétásan, barackkal

Zabpelyhes sütemény recept

Zabpelyhes sütemény hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez, 15 szelethez): 

  • 15 dkg apró szemű zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely )
  • 8 dkg mandulaliszt
  • 4,5 dkg negyedannyi édesítő
  • 10 gramm vaníliás eritrit
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál étkezési szódabikarbóna
  • egy csipet himalája só
  • 8 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 4 evőkanál natúr görög joghurt
  • 1 egész tojás
  • kb. 3 evőkanál házi cukormentes sárgabaracklekvár
  • 25 dkg friss barack felszeletelve (más gyümölccsel is elkészíthető)

Elkészítése:

  1. A száraz alapanyagokat zabpehely, mandulaliszt, édesítőszerek, só, szódabikarbóna, fahéj) egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt.
  2. Egy másik tálban simára keverjük a tojást a joghurttal, majd hozzákeverjük a száraz összetevőket.
  3. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
  4. A tetejét megkenjük baracklekvárral, majd megpakoljuk a gyümölcsökkel.
  5. (Én a fotó kedvéért még megszórtam a tetejét egy kevés zabpehellyel, de ez akár el is hagyható.)
  6. Az előkészített sütit 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Zabpelyhes sütemény kalória és szénhidráttartalma (őszibarackkal):

  • 15 egyforma szelet esetén 1 szeletben 121 kcal és 12 g CH-t tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Eredeti recept

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Zabpelyhes sütemény házi szilvalekvárral, aszalt szilvával, szeletelt mandulával - Barna Bodor Éva fotója
Zabpelyhes sütemény házi szilvalekvárral, aszalt szilvával, szeletelt mandulával – Barna Bodor Éva fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?