Zabpelyhes sütemény, amit bármilyen gyümölccsel pofon egyszerűen elkészíthetsz!
Egyszerű, gyors, ha esetleg kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog! Ráadásul nagyon egészséges alapanyagokból, cukor nélkül készült!
Ha csak egy diétás süti receptet szeretnél a saját szakácskönyvedben látni, mindenképp ez legyen az!

Zabpelyhes sütemény recept
Zabpelyhes sütemény hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez, 15 szelethez):
- 15 dkg apró szemű zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely – ITT VESZEM – KEDVEZMÉNNYEL!)
- 8 dkg mandulaliszt (zabpehelyliszttel vagy darált zabpehellyel helyettesíthető, de akkor számolj a magasabb szénhidráttartalommal)
- 4,5 dkg negyedannyi édesítő
- 10 g Dia Wellness vaníliás cukorhelyettesítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál étkezési szódabikarbóna
- egy csipet himalája só
- 8 dkg olvasztott kókuszzsír
- 4 evőkanál (20 dkg) natúr görög joghurt
- 1 egész tojás
- kb. 3 evőkanál házi cukormentes sárgabaracklekvár
- 25 dkg friss barack felszeletelve (más gyümölccsel is elkészíthető)
Elkészítése:
- A száraz alapanyagokat (zabpehely, mandulaliszt, édesítőszerek, só, szódabikarbóna, fahéj) egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt.
- Egy másik tálban simára keverjük a tojást a joghurttal, majd hozzákeverjük a száraz összetevőket.
- Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
- A tetejét megkenjük baracklekvárral, majd megpakoljuk a gyümölcsökkel.
- (Én a fotó kedvéért még megszórtam a tetejét egy kevés zabpehellyel, de ez akár el is hagyható.)
- Az előkészített sütit 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Zabpelyhes sütemény kalória és szénhidráttartalma (őszibarackkal):
- 15 egyforma szelet esetén 1 szelet 121 kcal és 12 g CH-t tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!