Tortilla zabpehelylisztből – diétás tortilla lap készítése egyszerűen, akár finomra darált zabpehelyből is!
Nagy kedvenc nálunk a tortilla tekercs friss zöldségekkel, csirkehússal és friss zöldségekkel töltve.
Jöhet akár reggelire, ebédre vagy vacsorára, strandra, kirándulásra, utazáshoz, vagy munkahelyre csomagolva, mozi előtt, mozi után, minden helyzetben praktikus diétás étel.
Most egy egyszerű zab tortillát készítettem, amit 3+2 diétás hozzávalóból Te is gyorsan elkészíthetsz!

Egészséges tortilla receptek
Teljes kiőrlésű tortilla lap készítése
Cukkini tortilla lap recept
Szénhidrátcsökkentett tortilla lap
Tortilla zabpehelylisztből recept
Hozzávalók (28 cm átmérőjű palacsintasütőben 4 darab):
- 18 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 3 dkg búzasikér
- 175 ml meleg víz
- 4 gramm sütőpor
- 11 ml kókuszolaj vagy extra szűz olívaolaj
Zabpehelyliszt házilag:
Elkészítése:
- A zabpehelylisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a zsiradékot, és apránként a meleg vízzel összegyúrjuk.
- A tésztát négy egyforma darabra vágjuk.
- A tésztadarabokat lisztezett deszkán vagy szilikon lapon kb. 1 mm vékony, kör alakú lapokra nyújtjuk.
- A serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítjuk és a tésztalapok mindkét oldalát maximum fél percig sütjük.
- A lényeg, hogy ne kezdjen el pirulni, mert akkor kiszáradnak a lapok és a hajtogatásnál el fognak törni.
Ebből a diétás tortilla lapból pár perc alatt készíthetsz például >>>
Sonkával sajttal töltött quesadillát
Tonhalas tortilla tekercset
Kalória és szénhidráttartalom:
- 1 db zabpehelylisztes tortilla lap (4 egyforma esetén) 208 kcal és 31,5 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt oszd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!