Tonhalas tortilla tekercs – a kedvenc diétás gyorskajám!

Tonhalas tortilla tekercs , avagy a kedvenc diétás gyorskajám “receptje”.

Ez a diétás tortilla tekercs annyira egyszerű, hogy valójában inkább csak egy ötlet, ha nincs főzési vagy melegítési lehetőséged.

Én ezt szoktam vinni magammal kirándulásra, strandra, ezt ettem/eszem a jelenlegi konyhafelújítás idején, de nagyon sokszor előfordul, hogy ha épp nincs /nem volt időm/kedvem főzni, előkapok egy tortilla lapot, egy tonhal konzervet, zöldségeket és 2 perc múlva már eszem is reggelire vagy ebédre.

Hozzávalók mindig vannak otthon, nálam alapfelszereltség a  tonhalkonzerv, a készen vett vagy saját magam által sütött és lefagyasztott diétás tortilla lap, valamint az alap zöldségek is mindig megtalálhatók a hűtőnkben.

A tonhalkonzerv lehet sós leves vagy olajos is.

Ha olajos konzervet használok, nem szükséges plusz öntetet használni, hiszen a tonhal által felszívott olajmennyiség pont elegendő ahhoz, hogy ne tocsogjon és csöpögjon a tortilla tekercsből az olaj, de mégse legyen száraz és ehetetlen a tekercs.

Ha viszont sós lében eltett tonhalat használok, akkor vagy teszek még rá egy pici light majonézt vagy csak úgy hagyom a’la natúr, attól függ, épp mennyire veszem szigorúan a napi zsírbevitelemet.

Tonhalas tortilla tekercs

Tonhalas tortilla tekercs recept:

Hozzávalók:

  • 1 db diétás tortilla lap (készen vett vagy saját kezűleg sütött)
  • 1 doboz (8 dkg) tonhalkonzerv (diétától függően sós lében vagy olajban)
  • egy fél maréknyi salátakeverék (bármilyen)
  • 1 közepes paradicsom
  • pár karika kígyóuborka
  • pár karika lilahagyma (elhagyható)
  • esetleg egy pici light majonéz

Elkészítése:

  1. A tortilla lapot egy nagyobb lapos tányérra kiterítjük és mikróban pár másodperc alatt meglangyosítjuk (hidegen is finom, de én pl. langyosan jobban szeretem).
  2. A salátakeveréket a tortilla lap középső részére tesszük úgy, hogy felül kiérhet a széléig, alul viszont kb. a tortilla lap 1/3-a maradjon szabadon (ezt a részét fel fogjuk hajtani).
  3. A salátakeverékre tesszük a szeletelt paradicsomot, uborkát, lilahagymát és a tonhalat (olajos tonhal esetén öntsük le róla az olajat!).
  4. A tortilla lap szabadon hagyott alsó 1/3-át felhajtjuk a töltelékre, majd jobbról és balról is szorosan ráhajtjuk az oldalsó részeket.
  5. Kész is az isteni finom, teljes értékű, fehérjedús, lassú felszívódású szénhidráttartalmú diétás ebéd, amit összehajtás után azonnal fogyaszthatunk vagy ha útravalónak csomagoljuk, akkor érdemes egy alufóliába beletekerni, hogy ne essen szét.

Diétás Tortilla lap receptek a Blogon >>>

Tortilla lap zabpehelylisztből >>> Tortilla zabpehelylisztből

Szénhidrátcsökkentett tortilla lap >>> Szénhidrátcsökkentett tortilla lap

Tortilla lap teljes kiőrlésű lisztből >>> Diétás tortilla lap teljes kiőrlésű lisztből

1 db tonhalas tortilla tekercs átlagos tápértéke függ:

  • a használt tortilla laptól (szénhidráttartalom),
  • a paradicsom méretétől,
  • attól, hogy vizes vagy olajos tonhalat használunk (kalória és zsírtartalom).

Remélem, ezzel a poszttal tudtam egy újabb ötletet adni Nektek! 🙂

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?