Bűntudatmentes cukkinis protein muffin

Protein muffin, avagy diétás muffin liszt helyett fehérjeporral és reszelt cukkinivel.

Mint azt már a korábbi receptjeimből tudhatjátok, a muffinba (vagy más kevert tésztás sütibe) reszelt cukkini diszkréten tovább csökkenti a kész süti zsír és szénhidráttartalmát, miközben abszolút észrevétlen marad.

Tudom, hogy a fehérjeporról sokak fejében a mai napig az a sztereotípia él, hogy „illegális”, hogy „koksz”, hogy „egészségtelen”, hogy „mű”….stb., pedig ha valóban le akarsz fogyni és az álomsúlyt meg akarod tartani, akkor előbb utóbb biztosan Te is a proteinporos doboz után fogsz nyúlni.

Hogy miért van szükséged fehérjepor fogyasztására?

  1. Azért, mert egyrészt nehéz úgy összeállítani egy diétás étrendet, hogy a megfelelő mennyiségű napi fehérje adagod természetes élelmiszerekből biztosítva legyen. (Ha nem viszel be elegendő mennyiségű fehérjét, gyakrabban megéhezel majd és a zsírod helyett az izmaid fognak „elégni”, főleg, ha még edzel is mellette.)
  2. Másrészt minden életmódváltó életében eljön az a pillanat, amikor édességet szeretne enni, de nem szeretne hízni, ilyenkor is nagyon jó megoldás étkezés helyettesítésre egy minőségi, hosszan laktató fehérjepor.

Lisztmentes cukkinis protein muffin

Cukkinis vaníliás protein muffin recept

Hozzávalók a protein muffin tésztájához (muffinforma méretétől függően 12-14 db muffinhoz):

  • 15 dkg MyProtein Impact Whey vaníliás fehérjepor (ITT VESZEM!)*
  • 15 dkg hámozott, reszelt cukkini
  • 0,5 dl (35 g) folyékony kókuszolaj
  • 6 dkg negyedannyi édesítő
  • 4 db M-es (közepes) szobahőmérsékletű tojás
  • fél csomag (6 g) sütőpor

*kattints a linkre, tedd kosárba a terméket és a pénztárnál -41 % kedvezményt kapsz az árból!

Protein muffin elkészítése:

  1. A tojásokat az édesítővel habosra keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett több részletben hozzácsurgatjuk a kókuszolajat és azzal is habosra verjük.
  3. A tojásos, kókuszolajos édesítős keverékhez hozzáadjuk a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit.
  4. Belekeverjük a sütőporral elkevert fehérjeport.
  5. A kész muffin tésztát 12 db muffin formában egyenlően elosztjuk (szilikonos muffin forma a legjobb, de a muffinsütő tepsi is jó, csak vékonyan ki kell olajozni).
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

100 g cukkinis protein muffin átlagos tápértéke (fehérjepor fajtájától függően változhat!)

  •  187 kcal,
  •  5 g szénhidrát,
  •  18 g fehérje,
  •  9,5 g zsír.

1 db cukkinis protein muffin átlagos tápértéke (12 db egyforma súlyú muffin esetén, de a fehérjepor fajtájától függően változhat!):

  •  90 kcal,
  •  2,5 g szénhidrát,
  •  8 g fehérje,
  •  5 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Vélemény, hozzászólás?