Tésztás csirkesaláta üvegben

Tésztás csirkesaláta többféleképp készíthető, de ebben a receptben inkább a tálalás a lényeg, mint az elkészítés.

Az apropót az adta, hogy nemrégiben készítettem a Facebook-on egy kisebb fajta közvélemény kutatást arról, hogy hová érdemes menni a Balaton parton, ahol olyan büfé is van, ahol diétás ételek is szerepelnek a kínálatban.

Sajnos nem ért túl nagy meglepetés, amikor kiderült, hogy az ilyen büfé vagy étterem ritkább, mint a fehér holló… Nincs más hátra tehát, a strandra csomagolni kell!

A salátát például befőttes üvegbe rétegezve vittem magammal, így a zöldségek nem eresztettek levet és a tészta nem is szívta fel az öntetet.

A siker titka a rétegezés, hogy melyik hozzávalót hová rakjuk. Mutatom is!

Tésztás csirkesaláta üvegben
Tésztás csirkesaláta üvegben

Tésztás csirkesaláta üvegben

Tésztás csirkesaláta elkészítése és rétegezése az üveg aljától felfelé haladva:

  1. Legalulra kerül (1. réteg) a salátaöntet: egyszerű natúr görög joghurt fokhagymával és bazsalikommal ízesítve.
  2. Erre kerül (2. réteg) főtt szénhidrátcsökkentett tészta.
  3. A tésztára szórjuk rá a zöldségeket (3-4-5. réteg) bármilyen sorrendben: szeletelt lila hagymát, kaliforniai paprikát, koktélparadicsomot.
  4. A zöldségek tetejére kerüljön a sült csirkemell, ez lesz a 6. réteg!
  5. Zárásként a tetejére (7. réteg) tesszük a szeletelt jégsalátát.
  6. Lezárjuk az üveget és mellékelünk hozzá szalvétát, evőeszközt és készen is vagyunk!

Reya Tippje: Az elkészítésnél két aranyszabály van:

  • az egyik, hogy mindig legalulra kerüljön az öntet, hogy ne áztassa el a többi hozzávalót.
  • a másik pedig, hogy a saláta  leveleket (salátákat, spenótot..stb.) mindig a tetejére tedd,  mert nagyon könnyen eláznak!
  • A kettő között pedig teljesen tetszőleges a sorrend!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?