Tésztás csirkesaláta többféleképp készíthető, de ebben a receptben inkább a tálalás a lényeg, mint az elkészítés.
Az apropót az adta, hogy nemrégiben készítettem a Facebook-on egy kisebb fajta közvélemény kutatást arról, hogy hová érdemes menni a Balaton parton, ahol olyan büfé is van, ahol diétás ételek is szerepelnek a kínálatban.
Sajnos nem ért túl nagy meglepetés, amikor kiderült, hogy az ilyen büfé vagy étterem ritkább, mint a fehér holló… Nincs más hátra tehát, a strandra csomagolni kell!
A salátát például befőttes üvegbe rétegezve vittem magammal, így a zöldségek nem eresztettek levet és a tészta nem is szívta fel az öntetet.
A siker titka a rétegezés, hogy melyik hozzávalót hová rakjuk. Mutatom is!
Tésztás csirkesaláta üvegben
Tésztás csirkesaláta elkészítése és rétegezése az üveg aljától felfelé haladva:
- Legalulra kerül (1. réteg) a salátaöntet: egyszerű natúr görög joghurt fokhagymával és bazsalikommal ízesítve.
- Erre kerül (2. réteg) főtt szénhidrátcsökkentett tészta.
- A tésztára szórjuk rá a zöldségeket (3-4-5. réteg) bármilyen sorrendben: szeletelt lila hagymát, kaliforniai paprikát, koktélparadicsomot.
- A zöldségek tetejére kerüljön a sült csirkemell, ez lesz a 6. réteg!
- Zárásként a tetejére (7. réteg) tesszük a szeletelt jégsalátát.
- Lezárjuk az üveget és mellékelünk hozzá szalvétát, evőeszközt és készen is vagyunk!
Tipp: Az elkészítésnél két aranyszabály van:
- az egyik, hogy mindig legalulra kerüljön az öntet, hogy ne áztassa el a többi hozzávalót.
- a másik pedig, hogy a saláta leveleket (salátákat, spenótot..stb.) mindig a tetejére tedd, mert nagyon könnyen eláznak!
- A kettő között pedig teljesen tetszőleges a sorrend!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!