A diétás cukkinis süti sütésénél hasonlóan éreztem magam, mint amikor diétás répatortát sütöttem és igyekeztem titokban tartani, hogy az édességbe bizony zöldség is került…
Mert persze finom, de amikor kiderül a turpisság, akkor már lankad a család lelkesedése (pedig inkább érezhető benne a csoki íze, mint a cukkinié…)
Szóval nálunk legutóbb ez a laktató, teljes kiőrlésű cukkinikenyér készült uzsonnára és mondhatom, imádta az egész család! Még úgy is, hogy utólag elárultam Nekik a kis titkomat! 😉

Diétás cukkinis süti csokidarabokkal
Diétás cukkinis süti hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini (kb. 20 dkg) meghámozva, lereszelve
- 1 közepes alma (15 dkg) lereszelve
- 3 evőkanál (24 g) olvasztott kókuszzsír
- 2 db M-es tojás
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 3 dkg zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
- 2 dkg stevia eritrit keverék
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet himalája só
- 10 dkg cukormentes étcsoki
- kb. 0,5 dl kókusztej (ill. szükség szerint, hogy kenhető állagú legyen)
Diétás cukkinis süti elkészítése:
- Egy tálban keverjük össze az almapépet a tojásokkal.
- Apránként adjuk hozzá a zsiradékot.
- Ez után egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a fahéjat, a sót, az édesítőszert, a szódabikarbónát és a késsel apróra vágott csokidarabokat.
- A száraz hozzávalókat keverjük bele a tojásos, almapépes masszába!
- Ebbe a keverékbe forgassuk bele a hámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a kókusztejet.
- A kész masszát simítsuk sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába (vagy kisméretű tepsibe).
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük!
- Ha átsült, húzzuk le róla a sütőpapírt (óvatosan, mert forró!) és rácson hagyjuk kb. 10-15 percig hűlni!
100 g diétás cukkinis süti kalória és szénhidrát tartalma:
- 208 kcal,
- 23 g szénhidrát,
- 7 g fehérje,
- 9 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)
Akik már megsütötték ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!