Banános almás zabpelyhes muffin

Almás zabpelyhes muffin, banánnal és egy kis cukormentes meggylekvárral.

Így szaftosabb és természetesen édes lett a diétás muffin tészta, kevesebb édesítőszer is szükséges hozzá.

Banános almás zabpelyhes muffin
Banános almás zabpelyhes muffin

Banános almás zabpelyhes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg apró zabpehely + a tetejére
  • 3 dkg stevia eritrit keverék (= negyedannyi édesítőszer)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 közepes (megpucolva 10 dkg) banán leturmixolva
  • 1 közepes alma (20 dkg) pépesre reszelve
  • 2 db M-es tojás
  • 5 ml kókuszolaj
  • 1 evőkanál vaníliás eritrit
  • 150 gramm natúr görög joghurt
  • 12 dkg cukormentes lekvár (nálam házi cukormentes meggylekvár)

Almás zabpelyhes muffin elkészítése:

Banános almás zabpelyhes muffin lekvárral töltve
Banános almás zabpelyhes muffin lekvárral töltve
  1. A tojásokat keverjük simára a joghurttal, a gyümölcs pürékkel, és a vanília aromával.
  2. Apránként csorgassuk bele a kókuszolajat és keverjük simára.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a száraz anyagokat, majd borítsuk bele a joghurtos-gyümölcsös masszába.
  4. Néhány gyors mozdulattal keverjük össze, de ne kevergessük sokáig, mert állítólag attól megkeményedik sütés közben a tészta!
  5. A muffin formát béleljük ki muffin kapszlikkal (szilikon muffin formánál ez nem szükséges), és tegyünk mindegyikbe egy csapott evőkanállal a muffin tésztából.
  6. A kanállal kicsit terítsük szét a masszát forma alján, majd mindegyikre rakjunk egy teáskanál dzsemet.
  7. Ez után fedjük be a lekváros réteget szintén egy-egy csapott evőkanálnyi muffin tésztával.
  8. Szórjuk meg a tetejét zabpehellyel.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésesben 160 fokon, gáz sütőben négyesen) 30 perc alatt készre sütjük.

+ 1 Reya Tipp: Várd meg,  amíg kihűlnek a muffinok, úgy könnyebben kivehetők a kapszlikból!

Kalória és szénhidráttartalom:

  • 100 g 134 kcal és 22 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya

Eredeti recept: GoodFood 2014/06.

Print Friendly, PDF & Email
 

2 thoughts on “Banános almás zabpelyhes muffin

Vélemény, hozzászólás?