Szénhidrátcsökkentett répatorta mascarpone krémmel

Szénhidrátcsökkentett répatorta cukor nélkül, a tetején édes, krémes, de cukormentes mascarpone krémmel.

Ennek az egyszerű répatortának csak 8 g/100 g szénhidráttartalma van és az ízvilága garantáltan húsvéti vagy karácsonyi hangulatba hoz (ha eddig még nem sikerült volna hangulatba jönni)!

Ezt a nagyon finom diétás répás sütit a munkahelyi közös karácsonyozásra sütöttem előző este 9-kor, ezért fotózni csak az irodában, az íróasztalomon tudtam. 🙂

Készítettem már diétás répatortát liszt nélkül és Graham lisztből is, de ez lett szerintem a legfinomabb cukormentes répatorta, amit valaha készítettem diétásan.

Diétás répatorta Graham lisztből

Répatorta liszt nélkül

Szénhidrátcsökkentett répatorta cukormentes mascarpone mázzal
Szénhidrátcsökkentett répatorta cukormentes mascarpone mázzal

Szénhidrátcsökkentett répatorta recept

Szénhidrátcsökkentett répatorta hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

  • 15 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 15 dkg hámozott, reszelt sárgarépa
  • 150 ml (134 g) folyékony kókuszolaj
  • 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 4 db M-es (közepes) szobahőmérsékletű tojás
  • fél csomag (6 g) sütőpor
  • 1 kezeletlen héjú citrom vagy narancs reszelt héja
  • 1 dkg adalékmentes mézeskalács fűszerkeverék

Répatorta mascarpone krémhez:

  • 15 dkg light mascarpone
  • fél citrom vagy narancs leve
  • 3 dkg (2 evőkanál) porrá őrölt Dia Wellness negyedannyi édesítő (ez ízlés szerint lehet kevesebb, érdemes több részletben belekeverni a mázba és közben kóstolni)

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Szénhidrátcsökkentett répatorta készítése:

  1. A tojásokat felütjük, majd az édesítőt több részletben hozzá adagolva habosra keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett több részletben hozzácsurgatjuk a kókuszolajat és azzal is habosra verjük.
  3. A tojásos, kókuszolajos édesítős keverékhez hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
  4. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporral, mézeskalács fűszerrel előzőleg elkevert szénhidrátcsökkentett lisztet.
  5. Sütőpapírral kibélelt tortaformába adagoljuk és egyenletesen elkenjük benne.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, majd a formából kiborítva rácson kihűtjük.
  7. A cukormentes mascarpone mázhoz a light mascarponét habosra keverjük a narancslével/citromlével és az édesítőszerrel, majd a diétás répatorta tetejére kenjük.

100 g szénhidrátcsökkentett répatorta átlagos tápértéke (mázzal együtt):

  • 269 kcal,
  • 8,5 g szénhidrát,
  • 8 g fehérje,
  • 22 g zsír.

Így készülnek a diétás répatorta muffinok cukormentes mascarpone krémmel >>> Diétás Répatorta Muffin Recept

Még több diétás mascarponés süti receptet találsz ITT >>> Diétás Mascarpone Süti

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Ezt a diétás receptemet már itt is olvashattad: Szénhidrátcsökkentett diétás répatorta

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Akik mát megsütötték ezt a diétás répatortát:

szénhidrátcsökkentett répatorta recept
Bálint Éva fotója
 

Vélemény, hozzászólás?