Szénhidrátcsökkentett répatorta cukormentes mascarpone krémmel

Szénhidrátcsökkentett répatorta cukor nélkül, a tetején édes, krémes mascarpone krémmel.

Ennek az egyszerű répatortának csak 8 g/100 g szénhidráttartalma van és az ízvilága garantáltan 😇karácsonyi hangulatba hoz (ha eddig még nem sikerült volna hangulatba jönni)!

Ezt a nagyon finom diétás répás sütit a munkahelyi közös karácsonyozásra sütöttem előző este 9-kor, ezért fotózni csak az irodában, az íróasztalomon tudtam. 🙂

Készítettem már diétás répatortát liszt nélkül és Graham lisztből is, de ez lett szerintem a legfinomabb répatorta, amit valaha készítettem diétásan.

Diétás répatorta Graham lisztből

Répatorta liszt nélkül

Szénhidrátcsökkentett répatorta cukormentes mascarpone mázzal
Szénhidrátcsökkentett répatorta cukormentes mascarpone mázzal

Szénhidrátcsökkentett répatorta recept

Szénhidrátcsökkentett répatorta hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

  • 15 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 15 dkg hámozott, reszelt sárgarépa
  • 150 ml (134 g) folyékony kókuszolaj
  • 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 4 db M-es (közepes) szobahőmérsékletű tojás
  • fél csomag (6 g) sütőpor
  • 1 kezeletlen héjú citrom vagy narancs reszelt héja
  • 1 dkg adalékmentes mézeskalács fűszerkeverék

Répatorta mascarpone krémhez:

  • 15 dkg light mascarpone
  • fél citrom vagy narancs leve
  • 3 dkg (2 evőkanál) porrá őrölt Dia Wellness negyedannyi édesítő (ez ízlés szerint lehet kevesebb, érdemes több részletben belekeverni a mázba és közben kóstolni)

Szénhidrátcsökkentett répatorta készítése:

  1. A tojásokat felütjük, majd az édesítőt több részletben hozzá adagolva habosra keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett több részletben hozzácsurgatjuk a kókuszolajat és azzal is habosra verjük.
  3. A tojásos, kókuszolajos édesítős keverékhez hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
  4. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporral, mézeskalács fűszerrel előzőleg elkevert szénhidrátcsökkentett lisztet.
  5. Sütőpapírral kibélelt tortaformába adagoljuk és egyenletesen elkenjük benne.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, majd a formából kiborítva rácson kihűtjük.
  7. A cukormentes mascarpone mázhoz a light mascarponét habosra keverjük a narancslével/citromlével és az édesítőszerrel, majd a diétás répatorta tetejére kenjük.

100 g szénhidrátcsökkentett répatorta átlagos tápértéke (mázzal együtt):

  • 269 kcal,
  • 8,5 g szénhidrát,
  • 8 g fehérje,
  • 22 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Ezt a diétás receptemet már itt is olvashattad: Szénhidrátcsökkentett diétás répatorta

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?