Tavaszi saláta… Hmmm… Már nagyon vártad, hogy véget érjen a tél és újra kóstolgasd a friss, ropogós tavaszi zöldségeket, ugye?
Nos, ebben a salátában végre újra érezheted a rég nem kóstolt piros retket és újhagymát is, a tavasz hírnökeit! Ha eddig halogattad az életmódváltást, itt a jó alkalom elkezdeni!
Mivel semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Tavaszi saláta
Hozzávalók (egy adaghoz):
- 2 csokor hónapos retek
- 2 szál újhagyma
- 1 púpozott evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- 1 evőkanál almaecet
- 10 dkg grillsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés extra szűz olívaolaj (más zsiradékkal is helyettesíthető)
- egy csipet himalája só
Elkészítés:
- A megmosott, zöldjétől és gyökerétől megszabadított retket cikkekre vágjuk, az újhagymát karikákra.
- A görög joghurtot összekeverjük az almaecettel és egy csipet himalája sóval.
- A sajtot átlósan megfelezzük, a fokhagyma gerezdet lereszeljük.
- A reszelt fokhagymával a sajtszeletek minden oldalát bekenjük.
- Ez után teflonserpenyőt forrósítunk, nagyon kevés olívaolajjal befújjuk és amikor már forró, a sajtok mindkét oldalát pár-pár perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- A joghurtos öntetet összekeverjük a zöldségekkel és a grillezett sajttal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!