Grillezett cukkini, az elmaradhatatlan nyári köret!
Az elmúlt hetek borús, esős időjárása után igazi felüdülés volt az a rengeteg napsütés, amit az elmúlt hétvégén tapasztalhattunk. Akár még egy utolsó kerti parti is szóba jöhetett, ahol – idén talán utoljára – készülhetett grillezett cukkini a finomabbnál finomabb grillezett húsok mellé.
Nálunk július eleje óta rekord mennyiségű cukkini termett. Túll is vagyunk már a rántott cukkinin, a töltött cukkinin, a rakott cukkinin…soroljam még? 🙂
Diétás cukkini receptekért kattints >>> Diétás cukkini receptek
Nem volt még viszont ilyen joghurtos fokhagymás öntettel, így a vasárnapi ebéd részeként ez is asztalra került egy mustáros-szalonnás csirkenyárs kíséretében.
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Grillezett cukkini fokhagymás joghurttal és szalonnás csirkenyárssal
Hozzávalók 2 személyre:
- 25 dkg cukkini
- fél csokor kapor
- 2 dl natúr görög joghurt
- 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
- fél citrom levének kb. a fele
- 1 gerezd fokhagyma
- himalája só
Hozzávalók a csirkenyárshoz:
- 20 dkg csirkemell filé
- 15 dkg szeletelt bacon
- 2 evőkanál cukormentes mustár
- himalája só
- hurkapálca
Elkészítése:
- Mivel időben mindkét művelet megközelítőleg ugyanannyi időt vesz igénybe, ezért bármelyikkel kezdhetünk!
- A húsnak jót tesz, ha néhány órával hamarabb előkészítitek, így a mustár ízét jobban magába szívja.
- A salátához karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd szórjuk meg kevés sóval.
- A cukkiniszeleteket a sózás után azonnal tegyük előmelegített grill alá (vagy ha nincs, akkor serpenyőbe) és mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára!
- Ha kész, egyből szedhetjük arra a tálra, amiben tálalni fogunk!
- A joghurtos öntethez a kaprot nagyon apróra vágjuk, majd a citrom levével és a zúzott fokhagymával együtt hozzákeverjük a natúr joghurthoz. Pici sóval ízesítjük.
- A csirkenyárshoz a csirkemell filét nagyobb, de egyforma kockákra daraboljuk, egy tálban összekeverjük a sóval és a mustárral.
- Ez után mindegyiket egy fél-fél bacon-be csavarjuk és a hurkapálcára szúrjuk.
- Tepsiben, serpenyőben vagy a szabadtéri grillen mindkét oldalát megsütjük.
- Sütési idő: kb. 15 perc. A csirkenyársat és a salátát együtt tálaljuk.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!