Grillezett cukkini, az elmaradhatatlan nyári köret!
Az elmúlt hetek borús, esős időjárása után igazi felüdülés volt az a rengeteg napsütés, amit az elmúlt hétvégén tapasztalhattunk. Akár még egy utolsó kerti parti is szóba jöhetett, ahol – idén talán utoljára – készülhetett grillezett cukkini a finomabbnál finomabb grillezett húsok mellé.
Nálunk július eleje óta rekord mennyiségű cukkini termett. Túll is vagyunk már a rántott cukkinin, a töltött cukkinin, a rakott cukkinin…soroljam még? 🙂
Diétás cukkini receptekért kattints >>> Diétás cukkini receptek
Nem volt még viszont ilyen joghurtos fokhagymás öntettel, így a vasárnapi ebéd részeként ez is asztalra került egy mustáros-szalonnás csirkenyárs kíséretében.

Grillezett cukkini fokhagymás joghurttal és szalonnás csirkenyárssal
Hozzávalók 2 személyre:
- 25 dkg cukkini
- fél csokor kapor
- 2 dl natúr görög joghurt
- 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
- fél citrom levének kb. a fele
- 1 gerezd fokhagyma
- himalája só
Hozzávalók a csirkenyárshoz:
- 20 dkg csirkemell filé
- 15 dkg szeletelt bacon
- 2 evőkanál cukormentes mustár
- himalája só
- hurkapálca
Elkészítése:
- Mivel időben mindkét művelet megközelítőleg ugyanannyi időt vesz igénybe, ezért bármelyikkel kezdhetünk!
- A húsnak jót tesz, ha néhány órával hamarabb előkészítitek, így a mustár ízét jobban magába szívja.
- A salátához karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd szórjuk meg kevés sóval.
- A cukkiniszeleteket a sózás után azonnal tegyük előmelegített grill alá (vagy ha nincs, akkor serpenyőbe) és mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára!
- Ha kész, egyből szedhetjük arra a tálra, amiben tálalni fogunk!
- A joghurtos öntethez a kaprot nagyon apróra vágjuk, majd a citrom levével és a zúzott fokhagymával együtt hozzákeverjük a natúr joghurthoz. Pici sóval ízesítjük.
- A csirkenyárshoz a csirkemell filét nagyobb, de egyforma kockákra daraboljuk, egy tálban összekeverjük a sóval és a mustárral.
- Ez után mindegyiket egy fél-fél bacon-be csavarjuk és a hurkapálcára szúrjuk.
- Tepsiben, serpenyőben vagy a szabadtéri grillen mindkét oldalát megsütjük.
- Sütési idő: kb. 15 perc. A csirkenyársat és a salátát együtt tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!