Grillezett cukkini fokhagymás joghurttal és csirkenyárssal

Grillezett cukkini, az elmaradhatatlan nyári köret!

Az elmúlt hetek borús, esős időjárása után igazi felüdülés volt az a rengeteg napsütés, amit az elmúlt hétvégén tapasztalhattunk. Akár még egy utolsó kerti parti is szóba jöhetett, ahol – idén talán utoljára – készülhetett grillezett cukkini a finomabbnál finomabb grillezett húsok mellé.

Nálunk július eleje óta rekord mennyiségű cukkini termett. Túll is vagyunk már a rántott cukkinin, a töltött cukkinin, a rakott cukkinin…soroljam még? 🙂

Diétás cukkini receptekért kattints >>> Diétás cukkini receptek

Nem volt még viszont ilyen joghurtos fokhagymás öntettel, így a vasárnapi ebéd részeként ez is asztalra került egy mustáros-szalonnás csirkenyárs kíséretében.

Grillezett cukkini fokhagymás joghurttal és szalonnás csirkenyárssal
Grillezett cukkini fokhagymás joghurttal és szalonnás csirkenyárssal

Grillezett cukkini fokhagymás joghurttal és szalonnás csirkenyárssal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg cukkini
  • fél csokor kapor
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • fél citrom levének kb. a fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • himalája só

Hozzávalók a csirkenyárshoz:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 2 evőkanál cukormentes mustár
  • himalája só
  • hurkapálca

Elkészítése:

  1. Mivel időben mindkét művelet megközelítőleg ugyanannyi időt vesz igénybe, ezért bármelyikkel kezdhetünk!
  2. A húsnak jót tesz, ha néhány órával hamarabb előkészítitek, így a mustár ízét jobban magába szívja.
  3. A salátához karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd szórjuk meg kevés sóval.
  4. A cukkiniszeleteket a sózás után azonnal tegyük előmelegített grill alá (vagy ha nincs, akkor serpenyőbe) és mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára!
  5. Ha kész, egyből szedhetjük arra a tálra, amiben tálalni fogunk!
  6. A joghurtos öntethez a kaprot nagyon apróra vágjuk, majd a citrom levével és a zúzott fokhagymával együtt hozzákeverjük a natúr joghurthoz. Pici sóval ízesítjük.
  7. A csirkenyárshoz a csirkemell filét nagyobb, de egyforma kockákra daraboljuk, egy tálban összekeverjük a sóval és a mustárral.
  8. Ez után mindegyiket egy fél-fél bacon-be csavarjuk és a hurkapálcára szúrjuk.
  9. Tepsiben, serpenyőben vagy a szabadtéri grillen mindkét oldalát megsütjük.
  10. Sütési idő: kb. 15 perc. A csirkenyársat és a salátát együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?