Amerikai káposztasaláta majonéz nélkül (zsírszegény diétás recept)

Print Friendly, PDF & Email

Amerikai káposztasaláta (coleslaw) alapvetően egy majonézes, ecettel ízesített káposztasaláta, amit feldobhatsz sárgarépával, hagymával, esetleg céklával vagy uborkával is.

Chili&Vanília blogján találtam ezt a majonézmentes, alacsony zsírtartalmú, cukormentes, különleges amerikai káposztasaláta receptet, ami a hozzávalókban igen, azonban az öntetben egyáltalán nem hasonlít a hagyományos coleslaw-hoz.

Mivel semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Amerikai káposztasaláta majonéz nélkül
Amerikai káposztasaláta majonéz nélkül

Amerikai káposztasaláta recept

Hozzávalók (1 adag): 

  • 25 dkg friss fehér káposzta
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 db zöldalma
  • 1 db kis fej lilahagyma
  • 1 kis pohár (kb. 15 dkg) natúr joghurt
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 púpozott teáskanál cukormentes mustár
  • 1 csipet negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet több is, kóstolni kell)
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál himalája só
  • bors
  • őrölt koriander

Elkészítése:

  1. A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk, majd rászórunk egy kávéskanál himalája sót és 10 percig hagyjuk állni.
  2. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, az almáknak pedig eltávolítjuk a magházát és vékony cikkekre szeleteljük.
  3. A lila hagymát szintén vágjuk vékony szeletekre.
  4. Az öntethez a natúr joghurtot keverjük simára a magos mustárral, a mézzel/agavé sziruppal, a citromlével és az olívaolajjal.
  5. Fűszerezzük csipetnyi sóval, késhegynyi őrölt borssal, és az őrölt korianderrel.
  6. Ha kész az öntet, nyomkodjuk ki a káposzta levét és tegyük át abba a tálba, amiben a saláta végérvényesen összeállításra kerül.
  7. Adjuk hozzá a lila hagymát, a sárgarépát és az almát és forgassuk össze a joghurtos öntettel.
  8. Bármilyen sült hússal tökéletes, de önmagában is nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?