Diétás máglyarakás szénhidrátcsökkentett kifliből, de készülhet szénhidrátcsökkentett kalácsból, teljes kiőrlésű kalácsból is.
Ezt a szénhidrátcsökkentett kifli receptemet (a hozzávalóknál egy kattintással elérheted a receptjét) használtam már diétás mákos gubához is, de szendvicset is gyakran készítek belőle.
A lényeg, hogy a máglyarakáshoz használt diétás péksütemény lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó lisztből készüljön és se az almás réteghez, se a tojáshabhoz ne használj cukrot! (És persze a baracklekvár is cukormentes legyen!)
Diétás máglyarakás recept
Hozzávalók (kb. 20*30 cm-es tepsi mérethez):
- 5 db szikkadt diétás kifli (diétás kiflim receptje ITT!)
- 5 db tojás
- 3 dl 1,5 %-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
- 2+4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 70 dkg alma (pucolt, magozott súly)
- 2,5 dkg vaj vagy kókuszolaj
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 20 dkg cukormentes sárgabarack lekvár (nálam most Dia Wellness PaleOK kajszibarack lekvár)
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Máglyarakás elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a szénhidrátcsökkentett pékárut (kiflit, kalácsot) 1-2 cm vékonyra felszeleteljük.
- A kifli /kalács szeleteket egy tálba tesszük.
- A tojások sárgáját simára keverjük a tejjel és 2 dkg negyedannyi édesítővel, majd a kiflikarikákra öntjük és jól összekeverjük, hogy minden kiflikarika jól be tudja szívni az édes, tojásos tejet.
- A tojásos tejjel átitatott kifliket egy tepsi aljában egyenletesen eloszlatjuk és kicsit lenyomkodjuk.
- A kifliket megkenjük cukormentes baracklekvárral.
- A diétás máglyarakás almás rétegéhez a megpucolt, magházától megszabadított almákat felszeleteljük, és 2,5 dkg vajon – időnként óvatosan átkeverve – 5-10 perc alatt megpároljuk úgy, hogy még félig roppanós maradjon.
- Ha megpárolódott az alma, megszórjuk 4 dkg negyedannyi édesítővel és 1 evőkanál fahéjjal, majd a tepsiben a lekváros rétegre öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük és bevonjuk vele az almás réteget.
- 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a tojáshab enyhén megpirult).
- Frissen, melegen a legfinomabb! 🙂
100 g diétás máglyarakás átlagos tápértéke:
- 120 kcal,
- 14 g szénhidrát,
- 5,6 g fehérje,
- 4,5 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)
Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek
Diétás kifli receptek a máglyarakáshoz
Diétás kalács receptek a máglyarakáshoz
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!