Diétás máglyarakás szénhidrátcsökkentett kifliből

Diétás máglyarakás szénhidrátcsökkentett kifliből, de készülhet szénhidrátcsökkentett kalácsból, teljes kiőrlésű kalácsból is.

Ezt a szénhidrátcsökkentett kifli receptemet (a hozzávalóknál egy kattintással elérheted a receptjét) használtam már diétás mákos gubához is, de szendvicset is gyakran készítek belőle.

A lényeg, hogy a máglyarakáshoz használt diétás péksütemény lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó lisztből készüljön és se az almás réteghez, se a tojáshabhoz ne használj cukrot! (És persze a baracklekvár is cukormentes legyen!)

Diétás máglyarakás

Diétás máglyarakás recept

Hozzávalók (kb. 20*30 cm-es tepsi mérethez):

  • 5 db szikkadt diétás kifli (diétás kiflim receptje ITT!)
  • 5 db tojás
  • 3 dl 1,5 %-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
  • 2+4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 70 dkg alma (pucolt, magozott súly)
  • 2,5 dkg vaj vagy kókuszolaj
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 20 dkg cukormentes sárgabarack lekvár (nálam most Dia Wellness PaleOK kajszibarack lekvár)

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Máglyarakás elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a szénhidrátcsökkentett pékárut (kiflit, kalácsot) 1-2 cm vékonyra felszeleteljük.
  2. A kifli /kalács szeleteket egy tálba tesszük.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük a tejjel és 2 dkg negyedannyi édesítővel, majd a kiflikarikákra öntjük és jól összekeverjük, hogy minden kiflikarika jól be tudja szívni az édes, tojásos tejet.
  4. A tojásos tejjel átitatott kifliket egy tepsi aljában egyenletesen eloszlatjuk és kicsit lenyomkodjuk.
  5. Diétás máglyarakás
    Édesítős, tojásos tejjel átitatott diétás kiflik képezik a diétás máglyarakás alapját
  6. A kifliket megkenjük cukormentes baracklekvárral.
  7. Diétás máglyarakás recept
    Diétás máglyarakás cukormentes lekváros rétege
  8. A diétás máglyarakás almás rétegéhez a megpucolt, magházától megszabadított almákat felszeleteljük, és 2,5 dkg vajon – időnként óvatosan átkeverve – 5-10 perc alatt megpároljuk úgy, hogy még félig roppanós maradjon.
  9. Ha megpárolódott az alma, megszórjuk 4 dkg negyedannyi édesítővel és 1 evőkanál fahéjjal, majd a tepsiben a lekváros rétegre öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  10. Diétás máglyarakás recept
    Diétás máglyarakás almás rétege
  11. A tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük és bevonjuk vele az almás réteget.
  12. Diétás máglyarakás recept
    Édesítőszerrel felvert tojáshab a diétás máglyarakás tetején
  13. 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a tojáshab enyhén megpirult).
  14. Frissen, melegen a legfinomabb! 🙂
Diétás máglyarakás recept
Elkészült a máglyarakás 🙂

100 g diétás máglyarakás átlagos tápértéke:

  • 120 kcal,
  • 14 g szénhidrát,
  • 5,6 g fehérje,
  • 4,5 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)

Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek

Diétás kifli receptek a máglyarakáshoz

Diétás kalács receptek a máglyarakáshoz

Vélemény, hozzászólás?