Diétás máglyarakás szénhidrátcsökkentett kifliből

Diétás máglyarakás szénhidrátcsökkentett kifliből, de készülhet szénhidrátcsökkentett kalácsból, teljes kiőrlésű kalácsból is.

Ezt a szénhidrátcsökkentett kifli receptemet (a hozzávalóknál egy kattintással elérheted a receptjét) használtam már diétás mákos gubához is, de szendvicset is gyakran készítek belőle.

A lényeg, hogy a diétás máglyarakáshoz használt diétás péksütemény lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó lisztből készüljön és se az almás réteghez, se a tojáshabhoz ne használj cukrot! (És persze a baracklekvár is cukormentes legyen!)

Diétás kifli receptek a máglyarakáshoz

Diétás kalács receptek a máglyarakáshoz

Diétás máglyarakás

Diétás máglyarakás recept

Diétás máglyarakás hozzávalók (kb. 20*30 cm-es tepsi mérethez):

  • 5 db szikkadt diétás kifli (diétás kiflim receptje ITT!)
  • 5 db tojás
  • 3 dl 1,5 %-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
  • 2+4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 70 dkg alma (pucolt, magozott súly)
  • 2,5 dkg vaj vagy kókuszolaj
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 20 dkg cukormentes sárgabarack lekvár (nálam most Dia Wellness PaleOK kajszibarack lekvár)

Diétás máglyarakás készítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a szénhidrátcsökkentett pékárut (kiflit, kalácsot) 1-2 cm vékonyra felszeleteljük.
  2. A kifli /kalács szeleteket egy tálba tesszük.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük a tejjel és 2 dkg negyedannyi édesítővel, majd a kiflikarikákra öntjük és jól összekeverjük, hogy minden kiflikarika jól be tudja szívni az édes, tojásos tejet.
  4. A tojásos tejjel átitatott kifliket egy tepsi aljában egyenletesen eloszlatjuk és kicsit lenyomkodjuk.
  5. Diétás máglyarakás
    Édesítős, tojásos tejjel átitatott diétás kiflik képezik a diétás máglyarakás alapját
  6. A kifliket megkenjük cukormentes baracklekvárral.
  7. Diétás máglyarakás recept
    Diétás máglyarakás cukormentes lekváros rétege
  8. A diétás máglyarakás almás rétegéhez a megpucolt, magházától megszabadított almákat felszeleteljük, és 2,5 dkg vajon – időnként óvatosan átkeverve – 5-10 perc alatt megpároljuk úgy, hogy még félig roppanós maradjon.
  9. Ha megpárolódott az alma, megszórjuk 4 dkg negyedannyi édesítővel és 1 evőkanál fahéjjal, majd a tepsiben a lekváros rétegre öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  10. Diétás máglyarakás recept
    Diétás máglyarakás almás rétege
  11. A tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük és bevonjuk vele az almás réteget.
  12. Diétás máglyarakás recept
    Édesítőszerrel felvert tojáshab a diétás máglyarakás tetején
  13. 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a tojáshab enyhén megpirult).
  14. Frissen, melegen a legfinomabb! 🙂
Diétás máglyarakás recept
Elkészült a diétás máglyarakás 🙂

Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek

100 g diétás máglyarakás átlagos tápértéke:

  • 120 kcal,
  • 14 g szénhidrát,
  • 5,6 g fehérje,
  • 4,5 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?